Modern Türk’ün Hikâyesi %17 indirimli Ercan Yıldırım

Modern Türk’ün Hikayesi

ISBN
9786054232994
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
237
Modern Türk'ün Hikâyesi ile Türkiye'nin modernleşmesi arasında sıkı bir ilişki vardır. Modernleşmenin, özellikle Tanzimat'tan itibaren gündelik yaşamda belirleyici bir hâl alması, edebiyatın modern bir tür olarak belirmesi, Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 421347
 

Ürün Özellikleri

Modern Türk'ün Hikâyesi ile Türkiye'nin modernleşmesi arasında sıkı bir ilişki vardır. Modernleşmenin, özellikle Tanzimat'tan itibaren gündelik yaşamda belirleyici bir hâl alması, edebiyatın modern bir tür olarak belirmesi, Batılılaşan çevrenin “mutlak“laştırılmasını beraberinde getirmiştir.
Türk modernleşmesi hüzünlü bir projedir. Merkez konumda olagelmiş bir devletin, kenarda yer almamak için çırpınmasının adıdır Batılılaşma. İmparatorluk asaletini devretmeme iradesini kullanma adına, tüm iradi yetkeyi Avrupa'ya bırakmakla tebarüz etmiştir Türk modernleşmesi. Bu açıdan ekonomik hâkimiyet ve dünya ölçeğinde iktisadi yayılma ve kontrol mekanizmalarıyla var olan dünya sistemi karşısında, bir yenilgi; varoluşsal bir sarsıntıdır Türk Batılılaşması. Modern Türk hikâyesi, Doğu-Batı“sorunsalını gerek Osmanlı'da gerekse Cumhuriyet Döneminde layıkıyla anlatmadığı gibi hep “Batı“ kefesine destek vermiştir.
Hâlbuki Türk Batılılaşması, modernitenin kendi bağlamıyla örtüşecek şekilde İslam ve İslam olmayanın karşıtlığı şeklinde gelişmiştir. Türkiye, İslam'ın güçlü sesi olarak, Avrupa'nın, Batı medeniyetinin potansiyel tehdididir. Bu bakımdan herhangi bir Asya ya da Afrika Müslüman ülkesinin modernleştirilmesinin bir ehemmiyeti de yoktur.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türk Tarihi Araştırmaları

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat