Mitolojiden Efsaneye-Türk Mitolojisinin Türkiyede %17 indirimli Muharr

Mitolojiden Efsaneye-Türk Mitolojisinin Türkiye'de

ISBN
9789758803781
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
215
Bu kitapta mitoloji kavramının kapsamı açıklandıktan sonra Türk mitolojisinin genel özellikleri verilmiş ve bu unsurların Türkiye'de derlenmiş efsanelerdeki izleri açıklanmıştır. Günlük hayatımızda zaman zaman halk inanışları Yazının devamı...
17,00 TL
%
17
İndirimli
14,11 TL Kazancınız: 2,89TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 460933
 

Ürün Özellikleri

Bu kitapta mitoloji kavramının kapsamı açıklandıktan sonra Türk mitolojisinin genel özellikleri verilmiş ve bu unsurların Türkiye'de derlenmiş efsanelerdeki izleri açıklanmıştır.
Günlük hayatımızda zaman zaman halk inanışları konusu açlıdığında, bir sürü bulmaca halini almış unsurla karşılaşırız. Mesela, neden kapı eşiğinde durulmaz Evliyalar insanken neden birdenbire kuş halini alırlar Karganın rengi neden bir karadır Tavşan, neden Alevilere göre hoş olmayan bir hayvandır Halk inançlarına bağlı böylesi soruları çoğaltmak mümkündür.
Bu soruların cevapları, Türk milletinin kültürel tarihinde gizlidir. çok önceki toplumsal, ekonomik şartlarda üretilen düşünce yapıları, bunlara bağlı uygulamalar, törenler, büyüler, kutsallıklarını yitirince, bu şekilde halk inançları ve efsaneler olarak karşımıza çıkmaktadırlar.
İşte bu kitapta efsanelerde karşımıza çıkan bu unsurların kökeni araştırılmış; efsanelerdeki mitolojik unsurlar belirtilip bunların neden mitolojik olduğu ve toplumsal hayattaki, inanç dünyasındaki işlevleri yorumlanmıştır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Diğer Mitoloji

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,11   
14,11   
×
Kapat