Minyeli Abdullah (50. Yıl Özel İlk Baskı) - Ciltli Hekimoğlu İsmail

Minyeli Abdullah (50. Yıl Özel İlk Baskı) - Ciltli

ISBN
9786050827194
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
272
“Ben ‘Minyeli Abdullah'ı yazarken aslında dertlerimizi yazdım. İnançlı insanların dünyasını ve yaşadıklarını... O dönemde o günün şartlarına bağlı sıkıntılar vardı. İnsanlar İslami kitap okudukları için kolluk kuvvetleri Yazının devamı...
35,00 TL
%
36
İndirimli
22,40 TL Kazancınız: 12,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 664446
 

Ürün Özellikleri

“Ben ‘Minyeli Abdullah'ı yazarken aslında dertlerimizi yazdım. İnançlı insanların dünyasını ve yaşadıklarını... O dönemde o günün şartlarına bağlı sıkıntılar vardı. İnsanlar İslami kitap okudukları için kolluk kuvvetleri tarafından karakola götürülüp nezarete atılıyorlardı mesela. Müslümanların içinde bulunduğu hali bir şekilde anlatmalıydım...

1960'lı yıllarda üç büyük fikir hareketi vardı. Türkçüler, dindarlar ve dine karşı olanlar. Herkes kitap yoluyla davasını anlatıyordu. Dindarların kitapları ise sadece ilmihallerden oluşuyordu. Durmadan ilmihal basılıyordu. İnsanlara, İslam'ı hakikatiyle anlatmak gerekiyordu. Usûl yanlıştı. Sokaktaki adama hitap etmemiz gerekiyordu, bunun bir yolunu bulmalıydık.

Bu ihtiyaçla ‘ben' dedim ‘roman yazacağım.' En iyi yolun roman olduğuna karar verdim. çünkü Avrupa'yı ayağa kaldıran romanlardı. İdeolojiler ancak edebiyatla anlatılabilirdi, bu kesindi.

Felsefe Natürizmdi. Yani ‘Allah' kelimesinin yerine ‘tabiat' kelimesi konmuştu. Halk yanıyordu. Ebeveyn ‘Allah' diyor, öğretmen ‘tabiat' diyor; çocuk anarşist oluyordu. Halk yanıyordu. Ekonomi kapitalistti. Bankalar ekonomiyi yönetiyordu. Halk faize düşmandı, yine yanıyordu. Minyeli Abdullah bu yangını söndürmeye çıktı.”

Hekimoğlu İsmail

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Türk Edebiyatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
22,40   
22,40   
×
Kapat