Mi’racü’l-Beyan

ISBN
9789758264636
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
200
Kastamonu'da 16. yy. sonları ile XVII. yy. başlarında yaşadığı tahmin edilen Muslihüddin Vahyi'nin Hz. Pîr Şabân-ı Velî ekolüne mensup bir kişi olduğu bilinmekte ise de, hayatı hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Elimizdeki yegâne Yazının devamı...
15,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 561587
 

Ürün Özellikleri

Kastamonu'da 16. yy. sonları ile XVII. yy. başlarında yaşadığı tahmin edilen Muslihüddin Vahyi'nin Hz. Pîr Şabân-ı Velî ekolüne mensup bir kişi olduğu bilinmekte ise de, hayatı hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Elimizdeki yegâne eseri Mi'râcü'l-Beyân'dan, onun Arapça ve Farsça'yı, bu iki dilde yazılmış tasavvufî eserleri okuyabilecek derecede bilen, kültürlü, mistik bir şair olduğu anlaşılmaktadır.
Vahyî'nin, mi'râc kavramını tasavvufî açıdan yorumlayan Mi'râcü'l-Beyân mesnevisi, bu özelliği ile türünün nadir örneklerindendir. Şair, bizzat Hz. Pir Şaban-ı Velî'den feyz aldığını ve eserin onun tarafından gönlüne bir doğuş şeklinde yazdırıldığını belirttiğine göre, dile getirdiği görüşlerin, Halvetî/Şabanî yolunun bakış açısını da yansıttığı söylenebilir. Onun Vahyî mahlasını alması da bu olayla ilgilidir.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,00   
15,00   
×
Kapat