Meslek Olarak Siyaset %17 indirimli Max Weber

Meslek Olarak Siyaset

ISBN
9789759187088
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
120
Siyaset yapmanın iki yolu vardır: Ya siyaset 'için' yaşanır ya da siyasetin 'sırtından' yaşanır. Siyaset için yaşayan kişi onu terimin en geniş anlamında 'yaşamın amacı' durumuna getirir; çünkü hem iktidarı elde bulundurmakta bir Yazının devamı...
15,90 TL
%
17
İndirimli
13,20 TL Kazancınız: 2,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 462021
 

Ürün Özellikleri

Siyaset yapmanın iki yolu vardır: Ya siyaset 'için' yaşanır ya da siyasetin 'sırtından' yaşanır. Siyaset için yaşayan kişi onu terimin en geniş anlamında 'yaşamın amacı' durumuna getirir; çünkü hem iktidarı elde bulundurmakta bir doyum yolu bulur hem de bu etkinlik ona ruhsal dinginliğini bulmak ve yaşamına anlam kazandıran bir 'ideal'e hizmet ederek kişisel değerini ortaya koymak olanağı sağlar. Siyaset mesleği elbette en önce güçlülük duygusu verir. Başka insanlarda etki uyandırmanın bilinci, iktidarı yaşamak duygusu ve özellikle de tarihin önemli bir gücünü ellerinde tutanlar arasında bulunmak, meslekten siyaset adamını, hatta ikincil bir yerde bulunan kişiyi gündelik yaşamın sıradanlığından kurtarabilir.
Kendi açısından baktığında dünyayı sunduğu şeylere değmeyecek kadar ahmak ve sefil bulsa da yıkılmayacağına inanan, bununla birlikte 'gene de' diyebilen kişi ama yalnız bu kişi siyaseti meslek olarak seçebilir.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik Siyaset Bilimi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,20   
13,20   
×
Kapat