Medyada Tanıklık: Türkiye’de Askeri Darbeler

ISBN
9786053770534
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
408
çalışmada, Türkiye'de demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde siyasal ve toplumsal yaşamda önemli izler bırakan askeri darbeler ve o dönemlere tanıklık etmiş olan medya çalışanlarının anlatıları üzerinden demokrasi dışı Yazının devamı...
26,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 559728
 

Ürün Özellikleri

çalışmada, Türkiye'de demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde siyasal ve toplumsal yaşamda önemli izler bırakan askeri darbeler ve o dönemlere tanıklık etmiş olan medya çalışanlarının anlatıları üzerinden demokrasi dışı rejimin normal sürece geçene kadar olan sürede medyaya müdahale biçimleri ve bu çerçevede toplumsal rızayı nasıl sağlamaya çalıştığı üzerinde durulmuştur.
Medya çalışanlarından 37 kişi ile sözlü tarih görüşmesi yapılmış, ve aralarından 29 anlatı seçilerek çalışmaya dahil edilmiştir. çalışma başlangıcında, 1960, 1971 ve 1980 müdahalelerinin tümüne medyada çalışırken tanıklık etmiş kişilerle görüşmeler sırasında yaşanılan güçlükler (yaş,bellek kaybı) buna izin vermemiştir. O nedenle, görüşmecilerin ve görüşmelerin kapsamı genişletilmiş, darbelerden en az birini medyada çalışırken yaşayanlar da çalışmaya dahil edilmiştir.
(Giriş'ten)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik İletişim Bilimleri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
26,00   
26,00   
×
Kapat