Mecmu’a-i Latife ve Dili

ISBN
9789754541090
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
216
Mecmu'a-i Latife ve Dili, Ali bin Ahmed bin Emir Ali tarafından Memluk Sultanı Melikü'l-Eşref Ebü'n-Nasr Kâ'id Bay'ın özel kütüphanesi için hazırlanmıştır. On beşinci yüzyılda Mısırda Anadolu şairlerinin eserlerini izleyen bir Yazının devamı...
25,00 TL
%
17
İndirimli
20,75 TL Kazancınız: 4,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 558546
 

Ürün Özellikleri

Mecmu'a-i Latife ve Dili, Ali bin Ahmed bin Emir Ali tarafından Memluk Sultanı Melikü'l-Eşref Ebü'n-Nasr Kâ'id Bay'ın özel kütüphanesi için hazırlanmıştır.
On beşinci yüzyılda Mısırda Anadolu şairlerinin eserlerini izleyen bir çevrenin bulunduªunu ve Mısır Memluklarının kullandıkları Türkçe imlâ düzenini aksettirmesi bakımından Mecmu A-İ Latife, önemli bir kaynaktır.
Mecmû'a, Kâ'id Bay'ı öven bir dörtlükle başlıyor. Bundan sonra sırasıyla Kaygusuz Abdal'ın Gevher-nâmesi, âşık Paşa'nın Elif nâme'si, Gülşehrînin Leylâ'vü Mecnun mesnevisi, Yunus Emre'nin bir manzumesi ve 33-40; 44-86, varaklar arasında Arapça kaside ve gazeller yer alıyor.
Yeni şekliyle dört bölümden meydana gelen Mecmua'nın I. Bölümünde eserin imlası ve ses özellikleri incelenerek bugünkü yazı dili ile karşılaştırılmıştır. II. Bölümde nüsha farklılıkları incelenerek aslına uygun çevrim yazılı bir tenkitli metin ortaya çıkarılmıştır. III. Bölümde Eserin sözlüğü hazırlanmış, IV. Bölümde yayıma esas alınan Topkapı Sarayı Müzesi Kütüphanesi yazma nüshanın tıpkıbasımı verilmiştir
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Referans Sözlük

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,75   
20,75   
×
Kapat