Matematik Kaşifi: Matematiğin Güzelliğine Doğru Kısa Bir Yolculuk

Matematik Kaşifi: Matematiğin Güzelliğine Doğru Kısa Bir Yolculuk

ISBN
9789758621729
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
269
Sayıların dünyası karmaşık bir dünyadır çoğumuz için...Neyse ki Jefferson Hane Weaver, “Matematik Kaşifi“ ismini verdiği kitabıyla “meslekten olmayanları“ bu karmaşık dünyanın içine korkusuzca sokmayı beceriyor. Weaver'in Yazının devamı...
16,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 611263
 

Ürün Özellikleri

Sayıların dünyası karmaşık bir dünyadır çoğumuz için...Neyse ki Jefferson Hane Weaver, “Matematik Kaşifi“ ismini verdiği kitabıyla “meslekten olmayanları“ bu karmaşık dünyanın içine korkusuzca sokmayı beceriyor. Weaver'in rehberliğinde ilginç bir yolculuğa çıkıyoruz. Yol boyunca Jefferson Hane Weaver, matematiğin en ilginç konularıyla tanıştırıyor bizi. Weaver'in bu disiplin hakkındaki yaratıcı ve açıklayıcı tartışmaları sayesinde matematik korkumuz bir anda siliniveriyor.
Bu kitabı okuduktan sonra irrasyonel ve sanal sayılar, cebir, geometri, trigonometri, diferansiyel ve integral, kalkülüs, sıfır ve sonsuzluk, vektörler, şans ve olasılık, küme teorisi gibi kavramları duyduğunuzda tüyleriniz artık diken diken olmayacak. Dahası matematik denen o garip dünyanın içine girip bir mükemmel yapıyla karşılaşacaksınız. Birçok popüler bilim kitabının yazarı olan Jefferson Hane Weaver, Matematik Kaşifi'nde ayrıca beş büyüleyici şahsiyetin; Kopernik, Dekart, Galileo ve Newton'un hayatlarına ve çalışmalarına da yer veriyor.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilim Popüler Bilim

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,00   
16,00   
×
Kapat