Mantığa Giriş Medhal

ISBN
9799756329220
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
232
Şifa külliyatı İbn Sina'nın kendisinden önceki felsefe okulunun geleneklerini dikkate alarak yazdığı bir eserdir. Bu nedenle Poriryus tarafından Aristotales'in Kategoriler kitabına giriş olarak yazılan ve ondan sonra gelenek haline gelen Yazının devamı...
18,00 TL
%
17
İndirimli
14,94 TL Kazancınız: 3,06TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 465255
 

Ürün Özellikleri

Şifa külliyatı İbn Sina'nın kendisinden önceki felsefe okulunun geleneklerini dikkate alarak yazdığı bir eserdir. Bu nedenle Poriryus tarafından Aristotales'in Kategoriler kitabına giriş olarak yazılan ve ondan sonra gelenek haline gelen İsagoji Yunanca'da “giriş“ anlamına gelir ve Arapça'ya yine aynı anlama gelen “Medhal“ kelimesiyle çevrilmiştir. Porfisyus, Aristotales'in başta Cedel (Topika) ve Metafizik olmak üzere çeşitli eserlerinde yaptığı açıklamalardan hareketle cins, tür, fasıl, hassa ve genel arazdan ibaret beş tümeli incelemiş ve böylece beş tümeli incelemiş ve böylece beş tümelin müstakil bir kitapta incelendiği bir metin oluşturmuştur. Porfiryus'tan sonra beş tümelin müstakil bir kitapta incelenmesi gelenek haline gelmiş ve Porfiryus'un metni üzerine çeşitli şerhler yazılmıştır.
İbn Sina da Şifa külliyatına ve mantık ilimlerine niteliği taşıyan Mantığa Giriş isimli bu eseri sözkonusu İsagoji geleneğini dikkate alarak yazmıştır. Her ne kadar İbn Sina'dan önce Farabi müstakil bir “Madhal“ metni yazmışsa da bu eser çok kısa ve özettir. Porfisyus ve Farabi'nin İsagoji metinleriyle karşılaştırıldığında İbn Sina'nın Mantığa Giriş'inin ayırıcı özelliği olarak hem hacim hem de içerik bakımından daha kapsamlı oluşu gösterebilir.
(Kapaktan)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,94   
14,94   
×
Kapat