Maden Rezerv Hesapları Klasik ve Jeoistatistik Yöntemler

ISBN
9786053970019
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
255
Bir ülkenin madencilik faaliyetlerine temel oluşturan, bu faaliyetlerin geleceğini yönlendiren en önemli büyüklük maden rezervleri veya maden hammaddelerinin potansiyelidir. Madencilik faaliyetleri sürecinde yerbilimleri açısından en Yazının devamı...
17,50 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 561307
 

Ürün Özellikleri

Bir ülkenin madencilik faaliyetlerine temel oluşturan, bu faaliyetlerin geleceğini yönlendiren en önemli büyüklük maden rezervleri veya maden hammaddelerinin potansiyelidir. Madencilik faaliyetleri sürecinde yerbilimleri açısından en stratejik dönem maden varlığının aranması aşamasıdır. Arama çalışmaları sonucunda belirlene jeolojik kaynaklar sonuç olarak rezerve dönüştürülmektedir. Rezerv üretime, üretim ise sektörün talebini karşılamaya yöneliktir. Bu nedenle, madencilik sürecinin en kritik değişkeni rezervdir.
Madencilik faaliyetleri eldeki malzemelerin miktarı ve niteliğine bağlıdır. Bu nedenle cevher kütlesinin ekonomik olarak işletilmesi ve değerlendirilebilmesi için sağlıklı olarak tanımlanması, sınıflandırılması ve miktarının hesabı için gerekli parametrelerin belirlenmesi vazgeçilemez bir ön koşul olmaktadır.
(Önsöz'den)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik Yer Bilimleri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,50   
17,50   
×
Kapat