Liselerde Şiddetin Önlenmesi Anlaşmazlık Çözümü, Müzakere ve Akran-Arabuluculuk Eğitim Programı

ISBN
9786055985554
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
205
Okullarda şiddetin önlenmesinin ancak ve ancak öğrencilere alternatif anlaşmazlık çözüm becerilerinin kazandırılması yoluyla mümkün olacağına inanmaktayız. Bu kitapta, liselerde sıkça yaşanan öğrenciler arası anlaşmazlıkların Yazının devamı...
25,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 554972
 

Ürün Özellikleri

Okullarda şiddetin önlenmesinin ancak ve ancak öğrencilere alternatif anlaşmazlık çözüm becerilerinin kazandırılması yoluyla mümkün olacağına inanmaktayız. Bu kitapta, liselerde sıkça yaşanan öğrenciler arası anlaşmazlıkların yıkıcı, saldırgan ve şiddet odaklı yönetimini azaltmak ve ortadan kaldırmak için bir eğitim programı geliştirilmiştir. “Anlaşmazlık Çözümü, Müzakere ve Akran Arabuluculuk“ eğitim programının amacı liselerde öğrencilere, kişiler arası anlaşmazlıkların doğasını anlamalarını sağlatarak, anlaşmazlık çözüm yollarını tanıtarak, iletişim becerisi, öfke yönetim becerisi, müzakere becerisi ve akran arabuluculuk becerisi konusunda yeterlik kazandırarak, anlaşmazlıklarını yapıcı/barışçıl sorun çözme yollarını kullanarak yönetmelerini ve çözümlemelerini sağlatmaktır.
Bu Kitap T.C. Talim Terbiye Kurulu'nun, eğitim programlarının geliştirilmesine yönelik referans almış olduğu öğrenme kuramları ile de örtüşen içeriğe sahiptir. Kitap Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı “Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü“nün 24/03/2006 tarih ve B.08.0.ÖRG.0.20.02.02/1324 sayılı “Okullarda Şiddetin Önlenmesi“ genelgesine paralel olarak hazırlanmıştır. Yayımlamış olduğumuz kitap ulusal düzeyde okullarda şiddetin önlenmesine yönelik yapılan okul temelli çalışmalara katkı niteliğindedir. Bu kitapla birlikte tüm lise öğrencilerine uygulandığında öğrenci şiddetinde anlamlı düzeyde azalma olacağına inanmaktayız.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Eğitim Eğitim Sorunları

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
25,00   
25,00   
×
Kapat