Kütahyalı Vasfi Divanı

Kütahyalı Vasfi Divanı

ISBN
9786059100816
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
230
Benim için Kütahyalı Ahmed Vasfi Divanı'nı bulmak ayrı, üzerinde çalışmak ayrı, okumak ve neticesinde neşretme imkanına kavuşmak ayrı bir zevkti. Bu Divan vesilesiyle epeydir yazmak istediğim “Türk aruzu” meselesini ele alma imkanı Yazının devamı...
25,00 TL
%
17
İndirimli
20,75 TL Kazancınız: 4,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 594671
 

Ürün Özellikleri

Benim için Kütahyalı Ahmed Vasfi Divanı'nı bulmak ayrı, üzerinde çalışmak ayrı, okumak ve neticesinde neşretme imkanına kavuşmak ayrı bir zevkti. Bu Divan vesilesiyle epeydir yazmak istediğim “Türk aruzu” meselesini ele alma imkanı buldum. Yine Klasik dönemden çok çok farklı bir karakterde gelişen son dönem Divan şiirimizin türlü özelliklerine de Vasfi'nin edebi kişiliğini incelerken bilvesile değinmiş oldum.

Şairler sadece kendilerini anlatmazlar; klasik edebiyatımız gibi kuralları ve ölçüleri ve hatta konuları belirli bir edebiyatın mensupları bile ister istemez çağlarına ayna tutar, yaşadığı toplumun kabul ve retlerini, inanış, görgü ve algı alemini, beklentilerini, insana ve dünyaya bakışını bize yansıtırlar. Bu anlamda şairler, bir zaman sonra kendilerine ve varislerine ait olmaktan çıkar, hepimizin olurlar. 19. yüzyıl Klasik Türk şiirinin tipik ama tipik olduğu kadar da orijinal bir temsilcisi olan Vasfi de önce eserinde çokça andığı Kütahya'nın ve Kütahyalıların, geniş manada da Türkçemizin sanatkarıdır.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Halk Edebiyatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,75   
20,75   
×
Kapat