Kurumsal Yönetişim Işığında Bankalarda Fon Yönetimi A. Aslan Şendoğdu

Kurumsal Yönetişim Işığında Bankalarda Fon Yönetimi

ISBN
9786055583132
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
206
Günümüz modern kavramlarından olan yönetişim, yönetimden farklı olarak; yönetim, iletişim ve etkileşim kavramlarını kapsamakta ve birlikte yönetmek anlamına gelmektedir. Kurumsal yönetişimin temel ilkeleri; şeffaflık, hesap Yazının devamı...
16,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 605840
 

Ürün Özellikleri

Günümüz modern kavramlarından olan yönetişim, yönetimden farklı olarak; yönetim, iletişim ve etkileşim kavramlarını kapsamakta ve birlikte yönetmek anlamına gelmektedir. Kurumsal yönetişimin temel ilkeleri; şeffaflık, hesap verebilirlik, adillik ve sorumluluktur. Bankacılık sektörünün bakış açısıyla kurumsal yönetişim; kuruluşların iş ve faaliyetlerinin yönetim kurulu ve üst düzey yönetimlerince idare edildikleri bir yapıyı ifade etmektedir.
Bankalar, ekonomilere yön veren, öncü kuruluşların başında gelmektedir. Bankalar, asli fonksiyonu olan fon kaynaklarından sağladığı fonları, fon kullandırımları ile ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara plase etmekle birlikte günümüzde sanal bankacılık yoluyla da çeşitlenen enstrümanları kullanarak rekabet avantajı sağlamaya çalışmaktadırlar.
Küresel rekabetin artması, fon kaynakları ve fon kullandırımları konusunda bankaları daha titiz bir yaklaşıma yöneltmektedir. Ayıca küresel krizle birlikte artan risk düzeyi, bankaları özellikle fon kullandırma konusunda, riskleri etkin yönetme mecburiyetinde bırakmaktadır.
Basel II kriterlerinin ayrıca inceleme konusu yapıldığı çalışmada, Bankalarda Fon Yönetimi alanındaki kaynak yetersizliği sorununa yönelik bir adım atılması düşünülmüştür. Bu yönüyle çalışma, bankacılık alanına ilgi duyanlara, eğitimini alanlara ve meslek olarak seçmiş olanlara bir kaynak niteliği taşımaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Eğitim Meslek Eğitimi ve Uzmanlık

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,00   
16,00   
×
Kapat