Kurumlarıyla Osmanlı Tarihi I-IV %17 indirimli

Kurumlarıyla Osmanlı Tarihi 1-4

ISBN
9789944722230
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
609
Dünya tarihinde özel bir önemi olan Osmanlı tarihi, vak'anüvist tarihlerinde ve kroniklerde daha çok siyasi yönden incelenmiştir. Pek az Osmanlı tarihçisi olaylara sebep ve sonuç ilişkisi içerisinden tenkitçi bir gözle bakabilmiştir. Bu Yazının devamı...
27,50 TL
%
17
İndirimli
22,83 TL Kazancınız: 4,67TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 542034
 

Ürün Özellikleri

Dünya tarihinde özel bir önemi olan Osmanlı tarihi, vak'anüvist tarihlerinde ve kroniklerde daha çok siyasi yönden incelenmiştir. Pek az Osmanlı tarihçisi olaylara sebep ve sonuç ilişkisi içerisinden tenkitçi bir gözle bakabilmiştir. Bu tarihçilerden en önemlilerinden biri ise 8 yıl Defter-i Hakani Nazırlığı yapmış olan Mustafa Nuri Paşadır.
Mustafa Nuri Paşa'nın Netayicü'l - Vuku'at isimli eseri, Osmanlı kuurmlar tarihi alanında kaynak bir eser niteliğindedir. Bu yüzden kitabın Kurumlarıyla Osmanlı Tarihi olarak tanıtılması doğru bulundu. Dilinin sadeliği ve siyasi tarihten çok, kültür tarihine yönelik oluşu bu eseri günümüz tarihçileri için öenmli kılmaktadır.
Kurumlarıyla Osmanlı Tarihi (Netayicü'l-vuku'at) tarihçiler için kaynak kitap; tarih öğrencileri için ders kitabı olarak düşünüldü. Yeni harflere çevrilirken seserin orijinal dili ve sayfa yapısı aynen korundu. Arapça ve Farsça deyimler,terkipler dipnotta açıklandı, 1909 yılı baskısını artık sahaflarda bile bulmak çok zor olduğundan bu çalışma büyük bir boşluğu dolduracak ve tarihçilerimize faydalı olacaktır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

15.5x24

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Osmanlı ve Öncesi (Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
22,83   
22,83   
×
Kapat