Kürtler ve Kürdistan %17 indirimli Abdurrahman Qasımlo

Kürtler ve Kürdistan

ISBN
9789944382571
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
335
Qasımlo'nun 1960 tarihli kitabını günümüz okuyucusu için önemli bir kaynak haline getiren öğelerden biri, Kürd milliyetçiliğinin ideolojik ve sembolik devamlılıklarını ve kırılmalarını sezinlemeyi mümkün kılmasıdır. Dil, Yazının devamı...
24,00 TL
%
17
İndirimli
19,92 TL Kazancınız: 4,08TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 441759
 

Ürün Özellikleri

Qasımlo'nun 1960 tarihli kitabını günümüz okuyucusu için önemli bir kaynak haline getiren öğelerden biri, Kürd milliyetçiliğinin ideolojik ve sembolik devamlılıklarını ve kırılmalarını sezinlemeyi mümkün kılmasıdır. Dil, coğrafya, tarih söylemi, milli efsaneler gibi ana temalarda bariz bir şekilde görülen bu devamlılık, Kürd hareketinin onyıllar önce sembolik bir anlamlar birliği kazandığını anlamamızı sağlamaktadır. Özellikle Kürdleri bir “harita“dan ve “kadim zamanlar tarihi“nden yola çıkarak cisimleştirme, Kürd tarihyazımının “Marksizme ters düşmeyen“, ama “Marksizm dışı“ akımlarla ortak referansları oluşturmasını da mümkün kılan belirleyici öğelerdendir.
...Qasımlo'nun çalışmasının, hem Kürdler üzerinde bir çalışma, hem Kürd araştırmacılığının şeceresinde bir mihenk taşı, hem de bir dönemin tanığı ve tanıklığı olarak görülmesi gerekmektedir.
-Hamit Bozarslan, Türkçe Baskıya Önsöz'den-
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x21.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Kürt Sorunu

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
19,92   
19,92   
×
Kapat