Kurtarılmış Dil Bir Gençliğin Öyküsü

ISBN
9789753880770
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
333
“Kurtarılmış Dil“, bu sanatçının bir genç adam olarak gelişmesini biçimlendiren olayları, kişilikleri ( özellikle de Canetti'nin annesinin kişiliğini ) ve entellektüel etkileri gözler önüne sermekte, böylece yazarın kişisel Yazının devamı...
20,00 TL
%
25
İndirimli
15,00 TL Kazancınız: 5,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 549955
 

Ürün Özellikleri

“Kurtarılmış Dil“, bu sanatçının bir genç adam olarak gelişmesini biçimlendiren olayları, kişilikleri ( özellikle de Canetti'nin annesinin kişiliğini ) ve entellektüel etkileri gözler önüne sermekte, böylece yazarın kişisel geçmişinin arayışlarla dolu bir portresini oluşturmaktadır.
(Arka Kapak)
Elias Canetti'nin “Kurtarılmış Dil“i (1977) böylesi yitirilmişlikler üzerine kurulan bir hayatın, tüm olumsuzluklara karşın yeniden anlamlandırılması üzerine yazılmış özyaşamöyküsel bir roman. Canetti romanında “kırmızıya bulanmış en eski anı“sıyla başlayarak, küçük bir çocuğun bir daha unutulmamasıyla belleğine yerleşen Rusçuk anılarını öyküler. Anlatıcının deyişiyle “o dönemden sonra“ yaşanan her şey “bütün deneyimler, daha önceden Rusçuk'ta yaşanmıştı“ bir kez. Farklı kültürleri, farklı dilleri, farklı insanları tanımış, korkuların sevgilerinin, meraklarının, heyecanlarının umutlarının, umutsuzluklarının, hayal kırıklıklarının, güvenin, otoritenin, yazmanın, “Yahudi olma“nın, kitle ve iktidarın anlamını oluşturacak ilk ipuçlarını Rusçuk'ta yakalamıştı.
Korkular, sürgünlükler, ölümlerle anlam kazanan bir hayatın başlangıç ucunun aktarılması başat amaç olur bu romanda. Geçmişi yılların süzgecinden, sadece kendi “ben“inin bakış alanı içinden izleyen anlatıcı, bir yazarın bireysel tarihine ilişkin belgesel denilebilecek verilerle kurmaca olanı iç içe katmanlayarak öyküler. Romanda seçilmiş olaylar, kişeler ve yaşananlar Canetti'nin yazar kimliğinin yorumunu, tanımını, sorgulanmasını yapabilmek için bir araya toplanmışlardır. Öyküleme, genelde ard arda gelişen olayların bireysel kimliğin oluşumu bağlamında seçilmesiyle kronolojik olarak aktarılır. Kurgu genelde bugünden bakan zaman zaman da bir çocuğun gözünden izlemeyi yeğleyerek anlatan bir anlatıcının çıkarttığı tablo olarak belirginleşir.
(Dr. Meral Oraliş, Yitik Cennetin Ardında, E Aylık Kültür ve Edebiyat Dergisi, Eylül 2000)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,00   
15,00   
×
Kapat