Kürt Edebiyatına Giriş %17 indirimli Mehmed Uzun

Kürt Edebiyatına Giriş

ISBN
9789753441872
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
101
Romanları sayıları bulan Uzun, yirminci yüzyılda Kürtlerin değerli eserlerini sürgünde yarattıklarını belirtiyor. Kürt edebiyatı hakkında iyimser olan Uzun, Kürt edebiyatının bir geçiş döneminde olduğunu söylüyor. Chudi Bürgi, Yazının devamı...
7,00 TL
%
17
İndirimli
5,81 TL Kazancınız: 1,19TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 533093
 

Ürün Özellikleri

Romanları sayıları bulan Uzun, yirminci yüzyılda Kürtlerin değerli eserlerini sürgünde yarattıklarını belirtiyor. Kürt edebiyatı hakkında iyimser olan Uzun, Kürt edebiyatının bir geçiş döneminde olduğunu söylüyor.
Chudi Bürgi, İsviçre, Woz, 31 Mart 1995-
Mehmed Uzun, bugün, gelişmekte olan çağdaş Kürt yazarları arasında, kuşkusuz, en gözde olanıdır. Bugüne kadar yok olma tehdidi altında bulunan bir dilin “rönesansına“ hatırı sayılır katkılarda bulundu... Bugüne kadar sadece Türkçe yazma özgürlüğüne sahip olan Kürt aydınlarının, Kürtçeye yönelme konusundaki muazzam cesaretleri akıl alacak gibi değil. çünkü herşeyi yeni baştan bulmak, yaratmak zorundaydılar; Mehmed Uzun da bu yolda, başarılı olarak kendini romana yöneltti.
(Joyce Blau, oriyentalist, kürdolog, Sorbon üniversitesi'nde profesör, “Kürt Edebiyatına Giriş“ için yazılan önsözden, Almanca.)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Referans

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
5,81   
5,81   
×
Kapat