Küreselleşme, Bölgesel Entegrasyonlar, Ülkelerüstü Kurumlar, Entegrasyon Teorisi ve Avrupa Birliği

ISBN
9786053970163
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
379
Dünya konjonktürünün gösterdiği siyasi, toplumsal, ekonomik gelişmenin ve değişmenin etkisiyle ülkeler birbirleri ile yakınlaşmakta, bu yakınlaşmaların oluşturduğu yeni döneme küreselleşme (“globalization“) adı verilmektedir. Yazının devamı...
22,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 564621
 

Ürün Özellikleri

Dünya konjonktürünün gösterdiği siyasi, toplumsal, ekonomik gelişmenin ve değişmenin etkisiyle ülkeler birbirleri ile yakınlaşmakta, bu yakınlaşmaların oluşturduğu yeni döneme küreselleşme (“globalization“) adı verilmektedir. Tanımdan da anlaşılabileceği gibi küreselleşmenin temelinde değişme ve gelişme bulunmaktadır. Terim, İngilizce literatüre 1961 yılında basılan Webster Dictionary ile girmiş yeni bir kavramdır.
Küreselleşme, ekonomik temellerini Klasik İktisatçıların dış ticaret felsefesinden almaktadır. Smith'in “Mutlak Üstünlükler“ ve Ricardo'nun “Karşılaştırmalı Üstünlükler“ Teorileri'nde savunulan serbest ticaret (“free trade“) fikri, küreselleşme düşüncesinin ekonomi alanındaki temelini oluşturmaktadır. Bu alanda küreselleşme, klasik ekonomi okulunda yaratılmaya çalışılan zaman ve mekandan bağımsız ekonomi bilimi düşüncesine en fazla hizmet eden gelişme sayılabilir. Çünkü liberalizm, eski merkezi planlı ekonomiler de dahil olmak üzere Dünya üzerindeki baskın ekonomi görüşü haline gelmiştir.
(Giriş'ten)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik Uluslararası İlişkiler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
22,00   
22,00   
×
Kapat