Kuran'da İnsan Davranışları Osman Kara

Kuran'da İnsan Davranışları

ISBN
9786059348454
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
232
Beden ve ruhtan mürekkep, maddî ve manevî boyutlu, mükerrem bir varlık olarak yaratılan insan çok karmaşık duygu ve davranışları bünyesinde barındıran, anlaşılması zor bir varlıktır. Kur'an incelendiğinde hemen hemen her sayfasında Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 653987
 

Ürün Özellikleri

Beden ve ruhtan mürekkep, maddî ve manevî boyutlu, mükerrem bir varlık olarak yaratılan insan çok karmaşık duygu ve davranışları bünyesinde barındıran, anlaşılması zor bir varlıktır.

Kur'an incelendiğinde hemen hemen her sayfasında insanın duygularından, huy ve karakter özelliklerinden, ahlakî yapısı ve davranışlarından bahsedildiği görülür. çünkü Kur'an'ın hedefi, insanı dünya ve ahiret hayatında mutlu kılmaktır. İnsanı dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştıran şey ise onun erdemli davranışları ve salih amelleridir.

Kur'an, iyi ve güzel davranışları peygamberler ve salih insanlarla örneklendirdiği gibi, insanı dünyada rezilliklere, ahirette azaba sürükleyecek kötü davranışları da kötü kişilerle örneklendirmektedir ki, insanlar iyiyi ve kötüyü bilsin, bu sayede de erdemli davranışlar ve salih ameller yapabilsin.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Kuran İncelemeleri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat