Kur’an Tefsirinin Kaynakları

ISBN
2880000007692
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
160
Biz bu çalışmamızda, Kur'an tefsirinin kaynaklarını tanımayı ve Kur'anı öğrenme ve öğretme faaliyetlerimizde esas kabul edeceğimiz kriterleri elde etmeyi, böylece kendimizi tefsir alanında yetiştirmeyi hedef almış bulunmaktayız. Yüce Yazının devamı...
6,00 TL
%
17
İndirimli
4,98 TL Kazancınız: 1,02TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 551895
 

Ürün Özellikleri

Biz bu çalışmamızda, Kur'an tefsirinin kaynaklarını tanımayı ve Kur'anı öğrenme ve öğretme faaliyetlerimizde esas kabul edeceğimiz kriterleri elde etmeyi, böylece kendimizi tefsir alanında yetiştirmeyi hedef almış bulunmaktayız. Yüce Allah'ın, kendi kelamını nasıl açıkladığını, kitabını tebliğ ve tefsir ile görevlendirdiği peygamberinin onu nasıl tefsir ettiğini ve tefsir selahiyetinin ondan sonra kimlere ve hangi ölçüde verildiğini, Kur'an tefsir edecek kimselerin hangi nitelikleri taşımaları gerektiğini tesbit etmeyi gaye edindik.
Çalışmamızda, Kur'an ilimleri, tefsir tarihi ve tefsir usulü alanında te'lif edilmiş eserler ile Kur'an tefsirleri ve hadis mecmualarından faydalanmış bulunmaktayız. Bunlar, tebari'nin Camiu - I - beyan'ı, İbn Kesir'in Tefsiru'l - Kur'an'ı Kurtubi'nin el - Cami'li ahkami'l - Kur'an'ı Zerkeşi'nin el - Burhan'ı Suyuti'nin el - İtkan'ı Zehebi'nin et - Tefsirinin doğuşu ve Buna Hız Veren Amiller, Tefsir Usulü ve Tefsir Tarihi isimli eserleri, Prof. S. Yıldırım'ın “Peygamberimizin Kur'anı Tefsiri“ hadis mecmualarından Kütübü sitte ve bibliyografyada isimleri zikredilen diğer kaynaklardır. Çalışmamızda özellikle Cerrahoğlu ile Yıldırım'ın eserleri bizim için yol gösterici olmuştur.
(Önsöz'den)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Kuran ve Kuran Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,98   
4,98   
×
Kapat