Kur’an’dan Hayata Yansımalar Muhittin Akgül

Kur’an’dan Hayata Yansımalar

ISBN
9789756079312
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
518
TBMM 1. Dönem Konya milletvekilliği, Diyanet ve Vakıflar Bakanlığı yapmış, döneminde 'otorite' olarak kabul edilen bir İslam aliminin kaleme aldığı bu eser, Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akgül tarafından sadeleştirilerek yeniden okuyucularla Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 602650
 

Ürün Özellikleri

TBMM 1. Dönem Konya milletvekilliği, Diyanet ve Vakıflar Bakanlığı yapmış, döneminde 'otorite' olarak kabul edilen bir İslam aliminin kaleme aldığı bu eser, Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akgül tarafından sadeleştirilerek yeniden okuyucularla buluşuyor.
Bu eser, Konyalı Mehmet Vehbi Efendi'nin, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Şer'iye ve Evkaf vekili olduğu dönemde kaleme aldığı bir eserdir.
Yazar, bu eser vasıtasıyla yeni kurulan devlete, yönetim prensiplerini Kur'ân'dan alması gerektiğini zımnen söylemiş olmaktadır. Geçmişten günümüze, Ahkâm-ı Kur'âniye isimli pek çok eser kaleme alınmıştır. Bu eserlerin pek çoğu, genellikle hukuktan ve ahkâmdan bahseden ayetleri nazara alıp sadece onları değerlendirirken, bu eser, açıkça ahkâmdan bahseden Kur'ân ayetleri yanında, kıssalardan, mesellerden veya haber kipinde gelmiş ayetlerden de hüküm çıkarılacağını ortaya koyan referans bir çalışmadır.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Kuran ve Kuran Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat