Külahlı Bey Külahsız Bey

ISBN
9789758106059
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
72
Asıl adı Gulam Hüseyn-i Sâidi olan İranlı yazar, Batı'da, oyunlarında kullandığı Gevher Murad (1935-1985) takma adı ile tanınmakta. Oyun, İran'ın Hümeyni Devrimi'nden önceki yaşam ve davranış biçimlerini sergiliyor. Ülkesinde öykü Yazının devamı...
12,00 TL
%
25
İndirimli
9,00 TL Kazancınız: 3,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 586360
 

Ürün Özellikleri

Asıl adı Gulam Hüseyn-i Sâidi olan İranlı yazar, Batı'da, oyunlarında kullandığı Gevher Murad (1935-1985) takma adı ile tanınmakta. Oyun, İran'ın Hümeyni Devrimi'nden önceki yaşam ve davranış biçimlerini sergiliyor. Ülkesinde öykü ve oyunları çokça yayımlanmış, oynanmış bu çağdaş yazar, ülkesindeki İslami Devrim'den sonra Fransa'ya yerleşip yaşamını orada tamamlamış.
Sıradan insanın gündelik yaşamına kara mizahla bakan Gevher Murad, yapıtlarında insanın toplumsal gelişmeler, değişimler karşısındaki duyarsızlığını, aymazlığını eleştirmiş ve 1960-1970'li yılları İran'ının tüm sosyo-ekonomik panoramasını başarıyla yansıtmıştır. Külahlı Bey-Külahsız Bey, bireysel karar verme-tavır alma bilinci ve becerisinden yoksun toplumun, korku-güvensizlik-özveri eksikliği ile biçimlenen sosyo-psikolojik yanlarını, tiyatronun anlatım olanakları içinde, etkili bir biçimde ele alıyor. Toplumun çeşitli kesimlerinden seçilmiş ilginç kişilikler aracılığıyla geliştirilen bu olay örgüsü, toplumsal davranışlara eleştirel bir bakış açısı getirmekte.
Oyuncular: 12 erkek, 4 kadın.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Senaryo

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,00   
9,00   
×
Kapat