Kuarklardan Kara Deliklere Evrenle Söyleşiler %17 indirimli Richard T.

Kuarklardan Kara Deliklere Evrenle Söyleşiler

ISBN
9786055888374
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
208
Elinizdeki kitapta, bir anlatı türü olarak fabl, "evren çapına"çıkarılıyor ve "atomaltı ölçeğe" indiriliyor. Astrofiziğin ve fiziğin konusunu oluşturan nesneler söyleşi formatında konuşturulurken, kayıt cihazı kâh kara deliğe, Yazının devamı...
17,00 TL
%
17
İndirimli
14,11 TL Kazancınız: 2,89TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 510535
 

Ürün Özellikleri

Elinizdeki kitapta, bir anlatı türü olarak fabl, "evren çapına"çıkarılıyor ve "atomaltı ölçeğe" indiriliyor. Astrofiziğin ve fiziğin konusunu oluşturan nesneler söyleşi formatında konuşturulurken, kayıt cihazı kâh kara deliğe, kâh sarmal gökadaya, kâh Güneşe, kâh demir atomuna, kâh sicime, kâh antimaddeye ve hatta boşluğa uzatılıyor.
Nesneler oluşumları, keşfedilişleri, özellikleri, tarihleri ve kendileriyle ilgili kuramlara dair bilgi verirken, insansı psikolojiler takınmış olarak da çıkıyorlar karşımıza. Jüpiter, bir yıldız olabilecekken ancak bir gezegen olabildiği için ömrünü bir başarısızlık öyküsü olarak görmeye takılıp kalmıştır; nötron nötr olmayı özelliksiz olmakla özdeşleştirerek, proton ve elektrona öykünmektedir; bozon ondan üstün olduğunu göstermeye çalıştığı fermiyonla didişmektedir; bir hidrojen bombasının üretimine katılmış olan uranyum atomu insanlıktan umudunu kesmiştir...
Bu doğal nesneler bir hayli görmüş geçirmiş; öznesi oldukları, milyarlarca yıl süren ve Evrene boydan boya yayılan "yüksek enerjili" olaylarla dolu anılarını, tatlı tatlı anlatıyorlar; böylelikle her bir nesnenin birbirine ve bütüne sıkı sıkıya bağlı olduğu geniş ölçekli bir Evren resmi de çıkıyor ortaya.
Sözün özü bu kitap, astrofiziğin ve fiziğin nesneleri hakkındaki bilimsel bilgiyi, konuşma dilinin canlılığı, anlaşılırlığı ve yalınlığına ustaca yediriyor ve pazar ekleri söyleşilerinin akıcılığında sunuyor.

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Bilimkurgu

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,11   
14,11   
×
Kapat