Kooperatifler İçin Genel Kurul Rehberi Merdan Çalışkan

Kooperatifler İçin Genel Kurul Rehberi

ISBN
9786055336462
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
462
Kooperatiflerle ilgili yayınların nispeten azlığı, özellikle genel kurulla ilgili neredeyse kaynak olmayışı beni bu kitabı yazmaya sevk etmiştir. Kitabın yazımı, kendi kişisel sebeplerimden dolayı oldukça uzamıştır. Bu kitabı ilk Yazının devamı...
40,00 TL
%
2
İndirimli
39,20 TL Kazancınız: 0,80TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 617782
 

Ürün Özellikleri

Kooperatiflerle ilgili yayınların nispeten azlığı, özellikle genel kurulla ilgili neredeyse kaynak olmayışı beni bu kitabı yazmaya sevk etmiştir.

Kitabın yazımı, kendi kişisel sebeplerimden dolayı oldukça uzamıştır. Bu kitabı ilk kaleme almamla tamamlamam arasında geçen sürede, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu yayımlanmış, Kooperatifler Kanunu'nda birkaç defa değişiklik ve eklemeler yapılmış, kooperatiflerle ilgili Bakanlık sayısı 2'den 3'e çıkmış, daha sonra Bakanlıkların ve ilgili Genel Müdürlüklerin adları değişmiştir. Bu sebeplerle, daha önceden yazılan hususlar tekrar güncellenmiştir.

Kitabın rahat okunması ve rahatça anlaşılabilmesi için, eski terimleri kullanmamaya ve fazlaca dipnota yer vermemeye dikkat ettim. Atıflar ve alıntılarda oldukça özet bilgiler vermeye, yargı kararlarını okurken oluşan konudan uzaklaşma etkisini ortadan kaldırmaya çalıştım.

Kitabın sonunda, en güncel haliyle, kooperatiflerle ilgili kanunlar yer almaktadır. Kooperatifler Kanunu'nun ilk çıktığı tarihten bu yana değişen (eski) maddelerine de dipnotlarda yer verdim. Ayrıca genel kurula ilişkin olarak bazı tutanak ve yazı örnekleri de yer almaktadır.

Kitabın özellikle kooperatif ortakları, yöneticileri ve denetçileri açısından faydalı olmasını arzulamaktayım. Buna ek olarak çeşitli yargı kararları, Bakanlık görüşleri ve kendi yorumlarım ile ihtilaflı konuları yorumlamaya, hukuksal alanla ilgili kişilere fikir edindirecek görüşler sunmaya çalıştım.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
39,20   
39,20   
×
Kapat