Kitabun-Netice-2 %17 indirimli ISMAIL HAKKI BURSEVI

Kitabü’n-Netice 2

ISBN
9799755742136
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
563
İsmail Hakkı (ö. 1137/1725), bu kitabın dilinin “kuş dili“ olduğunu, bu sebeple herkesin onu terennüm edemeyeceğini, dinlemekten lezzet alamayacağını ve aklına sığdıramayacağını belirterek daha yolun başında okuyucuya uyararak ona Yazının devamı...
18,00 TL
%
17
İndirimli
14,94 TL Kazancınız: 3,06TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 493183
 

Ürün Özellikleri

İsmail Hakkı (ö. 1137/1725), bu kitabın dilinin “kuş dili“ olduğunu, bu sebeple herkesin onu terennüm edemeyeceğini, dinlemekten lezzet alamayacağını ve aklına sığdıramayacağını belirterek daha yolun başında okuyucuya uyararak ona yardımcı olmaya çalışır.
Osmanlı döneminde yetişen büyük mutasavvıtlardan İsmail Hakkı Bursevi, daha çok Ruhu'l beyan isimli tefsiri ile meşhur olmuştur. Kitabü'n netice, İsmail Hakkı'nın tasavvufla ilgilii önemli bir eseridir. Varidat türü bir eser olan Kitbabü'n netice zamanına göre sade ve akıcı bir Türkçe ile kaleme alınmıştır. Bursevi'nin, vefatından yaklaşık bir yıl önce, yetmiş dört yaşında, kaleme aldığı bu eser lele aldığı konularda meüllifin ulaştığı en son neticeleri ma'ifet ve kanaatleri ihtira etmektedir. Eser tasavvufla kemal noktasına ve nihayet mertebesine ulaşmış kimselerin seviyesine göre yazılmıştır. Müellif; eserinin gönül ehli için yazıldığını henüz mübtedi olan süfilerin, erbab-ı inkar gibi hemen redde kalkışmamalarını, anlayamadıkları mevzularda inatçılık yolunu tutmayıp kendisi hakkında mülayim ve hak söz söylemelerini ister.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,94   
14,94   
×
Kapat