Kitabul-Envar %17 indirimli ISMAIL HAKKI BURSEVI

Kitabu’l-Envar Tasavvufi Meseleler

ISBN
9789755742465
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
174
Osmanlı dönemi tasavvuf düşüncesi, gerek ortaya çıkan türlü akımlar ve gerekse yetiştirdiği tesiri çağlar ötesini aşan mütefekkir mutasavvıflar açısında son derece calib-i dikkattir. İsmail Hakkı Bursevi de bu coğrafyanın 120 Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 458194
 

Ürün Özellikleri

Osmanlı dönemi tasavvuf düşüncesi, gerek ortaya çıkan türlü akımlar ve gerekse yetiştirdiği tesiri çağlar ötesini aşan mütefekkir mutasavvıflar açısında son derece calib-i dikkattir. İsmail Hakkı Bursevi de bu coğrafyanın 120 eser vermiş bir değeri, velüd bir müellifidir.
Bursevi kendini zahiri ve batıni ilimler bakımından çok iyi yetiştirmiş, müteşerri bir mutasavvıftır. XVIII. yy.da Osmanlı Devleti'nin bütün müesseselerinde yaşanan çöküş, tekkelerde de başlamış, ehil olmayan kimseler kendilerini ilan etmişlerdir. Bursevi, bu tür şeyhlerin “müteşeyyih“, onlara tabi olan müridlerin de “merid“ olduklarını belirtmiş ve buna şiddele karşı çıkarak, kalemi ve kelamı ile bu çöküntüyü durdurmaya çalışmıştır. Kitabü'l-Envar'ında tasavvufun bir çok konusuna temas etmiş, bunları değişik bablar altında vermiştir. Zaten kitabın ismi de bu babları çağrıştırmaktadır. Eserde 99 bab vardır. Her bab bir nür kabul edilirse bu bablar Envar'ı oluşturmaktadır. Bursevi bu bablarda mürid, nefs ve mertebeleri, şeri'at-tarikat-hakikat, zahir-batın, fakr, fena-baka, kabz-bast, ma'rifet, yakin, sekr-sahv, aşk-muhabbet, mücahede-müşahede-mükaşefe, zikir, vahdet-i vücüd gibi tasavvufi kavramları ele almaktadır.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat