Kişilik Bozuklukları %17 indirimli James F. Masterson

Kişilik Bozuklukları

ISBN
9789756329498
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
360
Narsisistik, Borderline, Şizoid, Antisosyal, Paranoid, Histriyonik ve Obsesif-Kompulsif bozukluklar gibi kişilik bozukluklarının ele alındığı bu kitabın amacı, kişilik bozukluklarının tutarlı, derinlemesine ve çağdaş bir tanımına Yazının devamı...
45,00 TL
%
17
İndirimli
37,35 TL Kazancınız: 7,65TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 381585
 

Ürün Özellikleri

Narsisistik, Borderline, Şizoid, Antisosyal, Paranoid, Histriyonik ve Obsesif-Kompulsif bozukluklar gibi kişilik bozukluklarının ele alındığı bu kitabın amacı, kişilik bozukluklarının tutarlı, derinlemesine ve çağdaş bir tanımına duyulan eksikliği gidermektir. Ayrıca kitap Masterson'un da ifade ettiği gibi yazarın “gelişimsel kendilik“ ve “nesne ilişkileri“ yaklaşımının durumunu yirmi beş yılın gelişmeleri ışığında yeniden değerlendirip güncelleştirmektedir.
Sözü edilen konu kitapta kuram, klinik ve tedavi olmak üzere üç bölümde ele alınmaktadır. İlk bölümde annenin veya çocuğun ilk bakıcısının, çocuğun normal gelişiminde ve borderline bozukluğundaki rolü incelenmektedir. Bu bölümde gelişimsel kendilik ve nesne ilişkileri yaklaşımı vb. yaklaşımların ilk ortaya çıktığı zamanda ve bu gün nasıl ele alındığı anlatılmakta, çocuğun gelişiminde annenin rolünü önemseyen ve onun değerini indirgeyen yaklaşımlar karşılaştırılmaktadır. Kitabın ikinci bölümü olan klinik bölümde ise “kişilik bozukluklarına psikodinamik yaklaşım“ ve “kişilik bozuklukları arasındaki farklar“ gibi teşhisle ilgili konular incelenmektedir. Tedaviye yönelik son bölüm ise ödipal çatışma ve narsisistik savunmalar, yakınlık, nevrotik savunmalar ve kayıp problemi gibi hususları vaka örnekleriyle ele alarak konuya açıklık kazandırmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

13,5x2,3

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Psikoloji-Psikiyatri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
37,35   
37,35   
×
Kapat