Kelalaka %17 indirimli E.TOKMAKCIOGLU

Kelalaka Osmanlı’dan Günümüze Lakaplar ve Hikayeleri

ISBN
9789757699767
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
351
''Lakap“ın sözlük anlamı şu: Bir kişiye kendi adından ayrı olarak, sonradan takılan ve o kimsenin bir özelliğini belirten, o kimseyi aynı addakilerden ayıran bir ad. Tarihin en eski dönemlerinden beri, insanları birbirinden ayırmak içi Yazının devamı...
11,25 TL
%
17
İndirimli
9,34 TL Kazancınız: 1,91TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 474110
 

Ürün Özellikleri

''Lakap“ın sözlük anlamı şu: Bir kişiye kendi adından ayrı olarak, sonradan takılan ve o kimsenin bir özelliğini belirten, o kimseyi aynı addakilerden ayıran bir ad.
Tarihin en eski dönemlerinden beri, insanları birbirinden ayırmak içi ''ad'' kullanılmıştır. Ancak, gerek ilkel dinler, gerek çok tanrılı dinler, gerekse tek tanrılı dinler döneminde insan adları sınırlı kalmıştır, bir toplumda aynı adı taşıyan birçok kişi olmuştur.
''Lakap''ın, ilk olarak aynı adı taşıyan kişileri birbirinden ayırmak için konulmuş olabileceğini öne sürmek, akla aykırı düşmez. Özellikle tek tanrılı dinler döneminde insanlar genellikle yeni doğan çocuklara kutsal kitaplardaki kutsal kişilerin adlarını vermişler, kutsal kişilerin sayısı pek fazla olmadığından toplumlar aynı adları taşıyan çok sayıda kişilerle dolup taşmıştır.
(Önsöz'den)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Diğer

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,34   
9,34   
×
Kapat