Kaza ve Kader

ISBN
9789944332231
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
424
“Şüphesiz ki biz, her şeyi bir kader ile yarattık.“ (Kamer / 49) İnsanın fiilerini işlemede hür olup olmaması, iradesini isteği gibi tasarruf edip edememesi ve davranışlarından sorumlu olup olmaması gibi konular, insan var olduğu Yazının devamı...
21,00 TL
%
17
İndirimli
17,43 TL Kazancınız: 3,57TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 474813
 

Ürün Özellikleri

“Şüphesiz ki biz, her şeyi bir kader ile yarattık.“ (Kamer / 49)
İnsanın fiilerini işlemede hür olup olmaması, iradesini isteği gibi tasarruf edip edememesi ve davranışlarından sorumlu olup olmaması gibi konular, insan var olduğu günden bugüne tartışılan konuların başında yer almaktadır. Bu konuların temelini teşkil eden kaza ve kader problemini inceleyen bu çalışmada yazar, İslami ilimlerin tüm dallarında eser veren ve tasavvuf dünyasına kendine has mührünü vurmuş olan Muhyiddin İbnu'l-Arabi'nin konuya bakış açısı üzerinde durmaktadır.
Kaza ve kader konusunu Allah'ın sıfatları, emir-irade münasebeti, kulların fiilleri, hidayet-delalet, vad-vaid ve sevab-ikab meseleleri çerçeveside ele alan çalışmada, sadece Muhyiddin İbnu'l-Arabi'nin konuya ilişkin görüşleri nakledilmekle yetinilmemiş, İbnu'l-Arabi ile kelam okullarının konuya ilişkin görüşleri arasında da mukayeseler yapılmıştır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x20.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,43   
17,43   
×
Kapat