Karaçay Türklerinin Köyü: Gökçeyayla

ISBN
9786055988500
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
132
Köyün Afyon'a uzaklığı 55 km'dir. Köyün denizden yüksekliği oldukça fazladır. Köylülerin yazlık olarak kullandıkları yerler vardır. Güneyde, köye 2 km uzaklıkta Ayrılar ve Çanacık yaylaları; bu yaylalarda en sıcak aylarda dahi Yazının devamı...
12,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 565880
 

Ürün Özellikleri

Köyün Afyon'a uzaklığı 55 km'dir. Köyün denizden yüksekliği oldukça fazladır. Köylülerin yazlık olarak kullandıkları yerler vardır. Güneyde, köye 2 km uzaklıkta Ayrılar ve Çanacık yaylaları; bu yaylalarda en sıcak aylarda dahi dişleri sızlatacak soğuk sulu pınarlar bulunmaktadır; Taşkarasu, Katrak Kaynaklak, Asker Kırık bunlardan üç tanesidir.
Gökçeyayla ile Alanyurt arasında Gölcük yaylası yer alır. Köyün güneybatısına düşer. Gölcük yaylası, diğer yaylalarla aynı özelliktedir fakat onlarda biraz daha alçaktır. Bu yaylalar köylüye hayat kaynağıdır.
Köy arazisinde çam, meşe, pıynar, kavak ormanları ile kaplıdır. Arazi çok engebelidir. Tarım arazisi azdır. Sert bir iklim hüküm sürdüğünden, erken düşen kırağı, karpuz, domates ve üzüm gibi ürünlerin olgunlaşamasına müsaade etmez.
Gökçeyayla çevresi ormanlarla kaplıdır. Dar, aynı zamanda engebeli bir vadinin iki tarafına yerleşmiştir. Planlı, düzgün altı cadde ve caddeleri düzgün kesen sokaklar vardır. Evler toprak damlıdır. On tane kiremitli ev, birkaç tane de ahşap ev vardır.
(Kitabın İçinden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türk Tarihi Araştırmaları

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,00   
12,00   
×
Kapat