Karabibik

ISBN
9786059078214
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
74
Karabibik, Nabizade Nazım'ın 1890 yılında yayımladığı gerçekçi bir köy romanıdır. İlk Türkçe köy romanı olarak kabul edildiği için Türk edebiyatında önemli bir yeri vardır. Edebiyatımızda realizmin başarılı örnekleri Yazının devamı...
5,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 576902
 

Ürün Özellikleri

Karabibik, Nabizade Nazım'ın 1890 yılında yayımladığı gerçekçi bir köy romanıdır. İlk Türkçe köy romanı olarak kabul edildiği için Türk edebiyatında önemli bir yeri vardır. Edebiyatımızda realizmin başarılı örnekleri arasında yer alır. Romanda, Antalya'nın bir köyünde yaşayan Karabibik adlı köylünün yaşam mücadelesi konu edilir.

Yazar, köylülerin evlerini ve tarlalarındaki çalışmalarını gerçekçi bir dille betimlemiştir. Bu sebeple eserde mekan önemli bir yer tutar. Eserde köy hayatı için önemli olan tarla, bir çift öküz, harmandan harmana borç ödeme, faizle borç alma gibi ögelere yer verilir. Türk köylüsünün Rum tüccarlardan aldığı borç ve ödediği faiz, bu yüzden düştükleri zor durumlar çok ayrıntılı değildir ama sosyal yönden köylünün durumunun ipuçlarını vermektedir. Anadolu'yu ve Anadolu'da yaşayan kişileri yakından tanıyan yazar, realizm gereği, köylülerin konuşmasını olduğu gibi vermiştir.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
5,00   
5,00   
×
Kapat