Kanunlarımızda Süreler

ISBN
9786055263508
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
828
Toplumsal düzen kurallarının konusunu oluşturan işlemler ile hak ve borçlar, büyük çoğunlukla sürelere bağlanmıştır. Bu sürelere uyulmaması; kimi zaman bir hakkın kaybedilmesine neden olmakta, kimi zaman bir menfaatten yararlanamama Yazının devamı...
75,00 TL
%
2
İndirimli
73,50 TL Kazancınız: 1,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 580124
 

Ürün Özellikleri

Toplumsal düzen kurallarının konusunu oluşturan işlemler ile hak ve borçlar, büyük çoğunlukla sürelere bağlanmıştır. Bu sürelere uyulmaması; kimi zaman bir hakkın kaybedilmesine neden olmakta, kimi zaman bir menfaatten yararlanamama sonucunu doğurmakta; kimi zaman bir yaptırımla karşı karşıya kalınmakta; Kimi zaman da bir hak edinmek için yasada belirtilen sürenin geçmesi gerekmektedir. Bu nedenle bir hukuksal düzenlemenin konusu kadar, bağlandığı süre de çoğu kez yaşamsal önem taşımaktadır.

çok çeşitli şekillerde düzenlenen sürelerden en sık karşılaştıklarımızı bile akılda tutmaya çalışmak, çoğu kez yanılmalara neden olabilir. Bu nedenle herhangi bir işlem yaparken ya da hazırlanırken buna ilişkin süre hakkında en kısa yoldan bilgi edinme ihtiyacı vardır. Söz konusu ihtiyacı karşılama amacına hizmet edeceği umuduyla bu çalışma hukukçu ve ilgilenenlerin yararlanmasına sunulmuştur.

çalışma esas itibariyle, iki ana bölümden oluşmaktadır:
Birinci bölümde sürelere ilişkin genel bilgiler, özet şeklinde sunulmuştur. İkinci bölümde, ABC isim dizesinde kanunların, KHK'lerin ve tüzüklerin süre ve başlangıcına ilişkin düzenlemeleri ile kavram ve süre çeşitleri yer almaktadır. Ayrıca, üç temel kanunun, Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanununun sürelere ilişkin eski ve yeni hükümlerini karşılaştıran üç cetvele yer verilmiştir.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
73,50   
73,50   
×
Kapat