Kahramanın Sonsuz Yolculuğu

ISBN
9789759971724
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
457
Mitler üzerine yazan en tanınmış yazarlardan biri olan Joseph Campbell bu klasik yapıtında, dünyanın bütün mitolojilerinde kahramanın yolculuğunu ve dönüşümünün izini sürerek tek bir arketipik kahra-manın varlığını ortaya koyuyor. Yazının devamı...
30,00 TL
%
17
İndirimli
24,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 384730
 

Ürün Özellikleri

Mitler üzerine yazan en tanınmış yazarlardan biri olan Joseph Campbell bu klasik yapıtında, dünyanın bütün mitolojilerinde kahramanın yolculuğunu ve dönüşümünün izini sürerek tek bir arketipik kahra-manın varlığını ortaya koyuyor. Ortadoğu’dan Hindistan’a, Güney Afrika’dan Sibirya’ya yayılmış insan coğrafyası üzerinde Gılgamış, Buddha, Odysseus, Thor, Cuchulainn hep aynı işlevi yerine getirir: insanı benzerleri arasında kendisi olacağı bir yolculuğa hazırlamak.
Psikanaliz, arketipik dönüşüm ilkesinin insan bilincinde hâlâ canlı durduğu ve çağdaş yaşamın her anında özünde mitsel olan dönüşüm-lerden geçtiğimizi söylemektedir. Kahramanın Sonsuz Yolculuğu günlük düşler ile mitsel öyküler arasındaki çakışmaları sergileyerek, çağdaş dünyada toplum ile birey arasındaki çatışmanın insan olmadaki özel önemini vurgulayan bir kitaptır.

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Roman

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,90   
24,90   
×
Kapat