Kafkasların Kalbine Yolculuk: Karaçay - Malkar

ISBN
9786055988456
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
286
Kaf Dağı'nın Sönmeyen Ateşi, Kafkasya halklarının binlerce yıllık birikiminin mirası Kafkas Kültürü, günümüzde Karadeniz ile Hazar Denizi arasında uzanan topraklarda Kafkas Halkları tarafından titizlikle korunup yaşatılmaktadır. Yazının devamı...
30,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 565877
 

Ürün Özellikleri

Kaf Dağı'nın Sönmeyen Ateşi, Kafkasya halklarının binlerce yıllık birikiminin mirası Kafkas Kültürü, günümüzde Karadeniz ile Hazar Denizi arasında uzanan topraklarda Kafkas Halkları tarafından titizlikle korunup yaşatılmaktadır.
Kafkas Halklarının ayrılmaz bir parçası olan Karaçay - Malkar halkı, bu kültürün doğuşunda ve geliştirilerek günümüzdeki biçimini almasında en önemli rollerden birini oynayan çeşitli kavimlerin torunları olarak, bugün Kafkasların kalbi diye adlandırılan Elbruz Dağı çevresindeki yüksek dağlık bölgede hayatlarını sürdürmektedir.
Kendilerine Tavlu (Dağlı) adını veren Karaçay - Malkarlılar, ayrıca kendilerini yaşadıkları vadilerin adlarına göre Karaçaylılar, Bashanlılar, Çegemliler, Holamlılar, Bızıngılılar ve Malkarlılar olarak çeşitli zümrelere ayırırlar.
Karaçay -Malkarlılar kendileri için Alan adını kullanır ve birbirlerine Alan diye hitap ederler.
Karaçay - Malkar halkına Kara Çerkesler ya da Dağ Çerkesleri adlarının verildiği de bilinmektedir.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Halk Edebiyatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
30,00   
30,00   
×
Kapat