Kadın Filozoflar 2 Romantizmden Modernizme Kadar

ISBN
9789757942696
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
360
Bu kitabın, Kadın Filozoflar, Antikçağdan Aydınlanmaya Kadar başlıklı birinci cildinin sonunda yer alan kadın filozoflarla, bu ikinci cildin başında yer alan romantik kadın filozoflar aynı zamanda yaşamışlardı. Örneğin Dorothea Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 569915
 

Ürün Özellikleri

Bu kitabın, Kadın Filozoflar, Antikçağdan Aydınlanmaya Kadar başlıklı birinci cildinin sonunda yer alan kadın filozoflarla, bu ikinci cildin başında yer alan romantik kadın filozoflar aynı zamanda yaşamışlardı. Örneğin Dorothea Schlözer (1. kitap) ve Germaine de Stael birbirlerini kişisel olarak da tanıyorlardı.
Romantik'le Aydınlanma'nın bu zamansal kesişmesi, tarihsel durumu yansıtır. Yapılan ayrım, çağların değişimini vurgular. Bizim burada modernizm dediğimiz, Romantik çağla başlar.
Birinci kitap 2000 yılı kapsarken, ikinci kitap yalnızca 200 yıllık bir zaman dilimini kapsamaktadır. Bununla birlikte, burada sadece 37 portreyle yetinmek bizim için zor oldu. Çünkü (tanınmış) kadın filozofların sayısı, 19. ve 20. yüzyılda gittikçe artmıştır. Biz burada Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Mary Daly ya da Sarah Kofman gibi tanınmışların yanı sıra tanınmayanları da ele almaya çalıştık: Örneğin Constance Naden, Rosa Mayreder, Hedwig Bender vb. gibi. Bu arada örnekleyici bir yol izledik; Avrupa ülkeleri ve ABD'deki önemli felsefe akımarın göz önünde tuttuk. Birinci kitaptan ayrı olarak, ikinci kitapta kaba hatlarıyla tarihsel ve sistematik dört bölüme yer verdik. Çünkü farklı felsefe akımları, zamansal olarak yan yana yer aldığından kesişmeler kaçınılmaz oluyor.
(Önsöz'den)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Kadın Sorunu

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat