İtalyan Hermetik Şiiri Antolojisi

ISBN
9789753633628
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
199
çağdaş İtalyan liriği, Ungaretti ve Montale'ye göre yeni bir şiir deneyimciliğine açılmıştı 30'lu yıllarda: Hermetizm. Ardından gelen 3.Kuşak şiiri, yani Yeni İtalyan Şiiri'ni besleyen bir akımdı bu. Hermetikler, her ne kadar Yazının devamı...
7,00 TL
%
30
İndirimli
4,90 TL Kazancınız: 2,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 567456
 

Ürün Özellikleri

çağdaş İtalyan liriği, Ungaretti ve Montale'ye göre yeni bir şiir deneyimciliğine açılmıştı 30'lu yıllarda: Hermetizm. Ardından gelen 3.Kuşak şiiri, yani Yeni İtalyan Şiiri'ni besleyen bir akımdı bu. Hermetikler, her ne kadar Hermetik tanımı başta olmak üzere okul, akım gibi ulamları reddetse de, bugün hala yaşayan Yeni İtalyan Şiiri'nin temellerini atmıştı. Bu akımın şairleri kim miydi çok net ayrımlar yapılamasa da, 7 şair çıkıyor karşımıza: Mario Luzi, Leonardo Sinisgalli, Alfonso Gatto, Giorgio Caproni, Vittorio Sereni, Sandro Penna ve Attilio Bertolucci.
İtalyan Hermetik Şiiri Antolojisi, antolojiyi hazırlayan Işıl Saatçıoğlu'nun kapsamlı ve konusunda derinleşmiş önsözüyle başlıyor. Yukarıda sözü geçen şairleri tek tek inceliyor. Sonra, bugünkü İtalyan, hatta Avrupa şiirini etkileyen bir dönemin bu şairlerini, şiirlerinden seçme örneklerle Türk okuyucusuyla tanıştırıyor.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Şiir Antoloji

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,90   
4,90   
×
Kapat