İşletim Sistemleri Sanallaştırma ve Pardus Abdullah Naralan

İşletim Sistemleri Sanallaştırma ve Pardus

ISBN
9786055339326
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
252
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak her geçen gün ucuzlayan ve herkes tarafından erişilebilen bilgi teknolojisi araçları hayatı kolaylaştırmaktadır. Bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve akıllı televizyonlar bunlardan bazılardır. Bu Yazının devamı...
17,50 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 614794
 

Ürün Özellikleri

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak her geçen gün ucuzlayan ve herkes tarafından erişilebilen bilgi teknolojisi araçları hayatı kolaylaştırmaktadır. Bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve akıllı televizyonlar bunlardan bazılardır. Bu aygıtlar günlük yaşantının her anında kendisinden yararlanılan vazgeçilmezler olmuştur.

Kullanıcılar bu aygıtları kullanırken sadece işlevleri ile ilgilenmekte ve arka planda çalışan yazılımlar çok da önemsememektedir. Oysa bu aygıtların tümünün çok önemli işletim sistemi vardır. İşletim Sistemi denilen bu yazılımlar da aygıtlar gibi değişmekte ve gelişmektedir. Mobil aygıtların işletim sistemleri ile bilgisayar işletim sistemleri aynı olmadığı gibi mobil aygıtlar ve bilgisayarlar da kendi içinde farklı amaçlar için geliştirilmiş farklı işletim sistemlerine de sahip olabilirler. İşletim sistemine sahip aygıtların ilk örneklerindeki yazılımlar ile günümüz aygıtlarının işletim sistemleri şüphesiz aynı değildir.

Bu kitapta değinilen ve açıklanan işletim sistemi konuları bilgisayar ve elektrik elektronik mühendisliği eğitimlerinde verilen teknik detaylar ve bilgiler içermemektedir. Bu kitap daha çok uygulama ve yönetim bilişim sistemleri ile ilgilenenler için kaleme alınmıştır. Konu oldukça soyut kavramlardan oluştuğundan, anlatıma yardımcı olması için şekiller ile destekleme yöntemi kullanılmıştır. Ayrıca bazı kavram ve anlatımlara bölümlerde yeniden değinilmiş ve tekrar kısa açıklamalar yapılmıştır. Bu şekilde konuların daha iyi anlaşılması amaçlanmıştır.

Bu kitapta bilgisayar için işletim sisteminin ne olduğu ve ne işlevler gördüğü en temel düzeyden başlanarak açıklanmaya çalışılmış ve işletim sistemleri ile ilgili temel kavramlara ve donanım bilgilerine yer verilmiştir. Ayrıca bir bilgisayarda birden fazla işletim sisteminin kurulup çalıştırılabilmesine olanak sağlayan VMware Player yazılımı da kısaca anlatılmıştır. Giderek artan bir şekilde ilgi gören açık kaynak kodlu Linux işletim sistemi örneklerinden olan ve TüBİTAK tarafından geliştirilen Pardus işletim sistemi temel özellikleri ile anlatılmıştır.
Kitabın tüm okuyuculara faydalı olmasını diliyorum.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilgisayar Kitapları İşletim Sistemleri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,50   
17,50   
×
Kapat