İbnu'l Mukaffa-İslam Siyaset Üslubu Kolektif

İslam Siyaset Üslubu İbnu'l-Mukaffa

ISBN
9789759956493
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
200
Basra'nın zengin ve hareketli kültür ortamında yaşamış olan Abdullah İbnu'l-Mukaffa, Arap dili ve edebiyatı, Fars, Hint ve Yunan kültürleri konusunda engin bilgisiyle tanınmıştır. Abbasîler'in ilk döneminde taşrada çeşitli bürokratik Yazının devamı...
14,00 TL
%
17
İndirimli
11,62 TL Kazancınız: 2,38TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 644739
 

Ürün Özellikleri

Basra'nın zengin ve hareketli kültür ortamında yaşamış olan Abdullah İbnu'l-Mukaffa, Arap dili ve edebiyatı, Fars, Hint ve Yunan kültürleri konusunda engin bilgisiyle tanınmıştır. Abbasîler'in ilk döneminde taşrada çeşitli bürokratik görevlerde bulunmuştur.

İslâm düşünce tarihinde kalıcı etkisi bulunan yazarlardan biri olan İbnu'l-Mukaffa'nın telif ve çeviri pek çok eseri vardır. Bu kitapta, el-Edebü's-Sagir, el-Edebü'l-Kebîr, Risaletü's-Sahâbe, ed-Dürretü'l-Yetîme ve el-Hikem adlı eserlerinin tercümeleri verilmiştir.

İslâm siyasî düşünce ve yaklaşımının ilk metinleri olan bu siyaset ve ahlak risalelerinin; günümüzdeki eğitim, kişisel gelişim, psikoloji, sosyal psikoloji, yönetim ve işletme alanlarında pek çok önemli ilke ve düşünceyi içerdiğini belirterek, okuyuculara yararlı olmasını diliyoruz.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap İslam Dini Roman

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
11,62   
11,62   
×
Kapat