İslam Düşüncesinde Din-Felsefe Vahiy-Akıl İlişkisi Ali Bulaç

İslam Düşüncesinde Din-Felsefe Vahiy-Akıl İlişkisi

ISBN
9789756079447
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
528
Bu kitabın genel çerçevesini, İslâm düşünce tarihini meşgul eden Hakikat arayışı ve Hakikat'in bilgisine hangi yol ve araçlarla ulaşılabileceğine ilişkin ortaya çıkan tartışmalar oluşturuyor. Bu hacimli ve önemli eserde Yazının devamı...
21,00 TL
%
17
İndirimli
17,43 TL Kazancınız: 3,57TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 602654
 

Ürün Özellikleri

Bu kitabın genel çerçevesini, İslâm düşünce tarihini meşgul eden Hakikat arayışı ve Hakikat'in bilgisine hangi yol ve araçlarla ulaşılabileceğine ilişkin ortaya çıkan tartışmalar oluşturuyor. Bu hacimli ve önemli eserde İslam-hikmet ve felsefe, felsefenin İslam dünyasına girişi, Meşşai ekolünün ortaya çıkışı, Gazali'nin bunlara yönelttiği eleştiriler, aydınlanma ve tasavvufta akıl, Yahudilik'te akıl-vahiy ilişkisi Hıristiyanlık'ta din ve felsefe gibi konulara veriliyor. Eserde ayrıca İbn Bacce, İbn Tufeyl, İbn Rüşd gibi önemli filozofların söz konusu tartışmalara getirdiği yorumlar ve katkıları da ele alınıyor.
Ulusal ve uluslararası pek çok üniversitede seminerler veren, referans kabul edilen, pek çok medya ortamında analitik tartışmalar düzenleyen ve uzun zamandır Zaman Gazetesi'nde köşesinde sosyal, siyasi, dini meseler hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Bulaç, bu kitapla yaşadığımız sorunlara uygun çözümlerin neler olabileceği konusunda ipuçları da sunuyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam ve Düşünce

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,43   
17,43   
×
Kapat