İnsan Anlıgı Üzerine Bir Deneme

ISBN
9789757942467
Yazar
Yayıncı
John Locke, Deneme ile ardılı olan İngiliz filozoflarının üzerine çıkabileceği bir temel kurmuştur. Batı felsefesini Aristotelesden bu yana hiç olmadığı kadar duyarlı ve açık hale getirmiş ve İngiliz felsefesine o günden bu güne pek Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 382578
 

Ürün Özellikleri

John Locke, Deneme ile ardılı olan İngiliz filozoflarının üzerine çıkabileceği bir temel kurmuştur. Batı felsefesini Aristotelesden bu yana hiç olmadığı kadar duyarlı ve açık hale getirmiş ve İngiliz felsefesine o günden bu güne pek değişmemiş olan bir deneysel bakış açısı sağlamıştır.Düşünürlerin teknik olarak en yeteneklisi değildi belki, anlatımı açık ve duru olmasına rağmen bazı yerlerde karmaşıktır; fakat kesin bir biçimde, ardından gelen felsefe, doğal bilimler, bilgi kuramı, psikoloji ve dilbilimin izleyeceği sağlam bir yol açmıştır. Felsefeyi Aristotelese körü körüne bağlılıktan ve söz oyunlarından kurtaran Locke olmuştur: Avrupanın uç noktasında, insanlara Tanrının onlara vermiş olduğu aklı kullanmalarını öğütlemiştir.

Deneme Aydınlanmaya bir geçittir; onyedinci yüzyıl bilimcilerinin deneylerini niteleyen akılcı ve gerçekçi tavrın felsefi olarak saygınlık kazanmasını sağlamıştır.Lockeun siyasi yazıları nasıl Whig önderlerinden Fransız filozoflarına ve Amerikanın kurucu atalarına dek birçok kişiyi etkilediyse, Denemesi de çağdaşlarına, zihinleriyle evrenin işleyişini kavramaya nasıl ve hangi kesinlikle yoğunlaşabileceklerini gösterdi.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Genel

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat