İnebolu Kahramanları İhsan Atasoy

İnebolu Kahramanları

ISBN
9786051627489
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
336
İnebolu, maddi istiklal harbimizde olduğu gibi manevi istiklalimiz olan iman kurtarma davasında da önde gelen bir vatan toprağımızdır. 1943'ün karanlık Türkiye'sinde her yerden toplanıp Denizli hapsine gönderilen elli küsur Nur talebesi Yazının devamı...
17,00 TL
%
30
İndirimli
11,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 617237
 

Ürün Özellikleri

İnebolu, maddi istiklal harbimizde olduğu gibi manevi istiklalimiz olan iman kurtarma davasında da önde gelen bir vatan toprağımızdır. 1943'ün karanlık Türkiye'sinde her yerden toplanıp Denizli hapsine gönderilen elli küsur Nur talebesi arasında, on ikisinin bu küçük kasabadan gönderilmiş olması, burada yapılan hizmetin büyüklüğünü anlatmaya yeterlidir.

Evet, başta baba-oğul Ahmed Nazif ve Selahaddin çelebiler olmak üzere, İbrahim Mırmırlar, Ziya Dilekler, Ahmed Şaşmazlar, Zühtü İşeriler, İbrahim Fakazlılar ve daha niceleri bu küçük vatan parçasını bir Nur fabrikası haline getirmişlerdir. 1954'e kadar Türkiye'ye yayılan Risale-i Nur'ların üçte ikisini İnebolu'nun basıp yaymaya muvaffak olması, buradaki hizmetin boyutunu göstermesi bakımından manidardır.

İşte o zor şartlar ve ağır baskılar altında iman hizmetinde İnebolu Kahramanları'nın gösterdikleri cansiparane gayret ve fedakarlıklarını bu kitapta bulacaksınız. Nur hizmetindeki gayretlerini okudukça, üstad'ın onlar için neden ‘İnebolu Kahramanları' ve ‘Küçük Isparta' dediğini daha iyi anlayacağız.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Anı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
11,90   
11,90   
×
Kapat