İmparatorluktan Küresel Aktörlüğe Türkiye’nin Dış Politikası

ISBN
9786055829354
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
578
Bu kitap, Türk dış politikasının oluşumunda rol oynayan “temel dinamikler“ ile üç klasik yönelimi olan “Amerika Birleşik Devletleri“, “Ortadoğu“ ve “Avrupa Birliği'ne“ dönük politikalarını ve “küresel aktör“ olma Yazının devamı...
24,50 TL
%
10
İndirimli
22,05 TL Kazancınız: 2,45TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 556113
 

Ürün Özellikleri

Bu kitap, Türk dış politikasının oluşumunda rol oynayan “temel dinamikler“ ile üç klasik yönelimi olan “Amerika Birleşik Devletleri“, “Ortadoğu“ ve “Avrupa Birliği'ne“ dönük politikalarını ve “küresel aktör“ olma yönündeki çabasını incelemektedir. Türkiye'nin Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği'ne ve sonrasında Orta Asya, Kafkaslar ve Balkanlar'a dönük politikaları ayrı bölümler şeklinde incelenmemiş olsa da, kitabın değişik bölümlerinde bu bölgelerin Türk dış politikası açısından önemi ve etkileriyle ilgili açıklamalar yer almaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze kadar geçen değişik zamanlarda farklı özellikler gösterse bile önemini özelliğini daima ön planda tutan bu beş boyut, Türkiye ve Türk dış politikası bakımından birbirinden bağımsız veya ilgisiz değildir. Türkiye' nin Osmanlı İmparatorluğundan itibaren sahip olduğu tarihsel, jeopolitik ve kimlik özellikleri nedeniyle bir ortadoğu ülkesi olması, modernleşmesini Batılaşma üzerinden gerçekleştirmeye çalışması ve Avrupa örgütlerinde sahip olduğu üyelik statüsü nedeniyle bir Avrupa aktörü haline gelmesi, İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünya politikasının başat gücü olan ABD' nin etki alanına girmesi ve nihayet 1980'lerden itibaren küresel bir aktör olma çabaları, üstüste örtüşen ya da kesişen olgulardır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Uluslararası İlişkiler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
22,05   
22,05   
×
Kapat