İlk Osmanlı Sefiri 28 Mehmet Çelebi’nin Fransa Anıları

ISBN
6958888300006
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
208
Orta çağ'dan itibaren, Batılılar İslam topraklarına gidip onların, törelerini ve geleneklerini ortaya çıkarmışlardır. öte tarafa Müslüman devletler Batı hakkında büyük bir bilgisizlik içerisinde yaşamışlardır. Yüksek düzeyde Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 553941
 

Ürün Özellikleri

Orta çağ'dan itibaren, Batılılar İslam topraklarına gidip onların, törelerini ve geleneklerini ortaya çıkarmışlardır. öte tarafa Müslüman devletler Batı hakkında büyük bir bilgisizlik içerisinde yaşamışlardır. Yüksek düzeyde Osmanlı görevlisi olan 28 Mehmet çelebi Efendi, 1720/1721 yılları arasında Sultan III. Ahmet tarafından Fransa'ya elçilik göreviyle gönderildi. Bu İstanbul'da olduğu kadar Paris'de de aynı biçimde olağanüstü bir olay olarak algılandı.
Mehmet Efendi'nin öyküsü bize, 18. Yüzyılın başlarında Fransa'nın, kökenlerine bağlı anlayış ve kültürünü, derin bir merak ve keskin zeka sahibi bir Türk tarafından yeniden yaşatmaktadır. O'nun Languedoc kanalının eklüz sistemini, Marly'nin büyük makinesini, kralın aynacılarının ayna parlatma tekniklerini, ya da gözlemevinin aletlerini nasıl uygun bir biçimde betimlediğini, “Kral'ın Bahçesinin” bilimsel kuruluşlarını, ya da askeri alanda, tatbikattaki birliklerin displinlerini üstü kapalı bir biçimde örnek olarak sunduğunu göreceğiz.
Osmanlı İmparatorluğu'ndan daha sonra Batılılaşma hareketinin zararları ne olursa olsun Mehmet Efendi'nin öyküsü kesinlikle bunun özdeyişini ortaya koymaktadır.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Anı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat