İlk Müslüman Türk Devletleri %17 indirimli Çağatay Uluçay

İlk Müslüman Türk Devletleri

ISBN
9789754379204
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
356
Türklerin İslamlığı kabul etmeleri Uzak Doğu uygarlığından ayrılarak Orta Doğu uygarlığına girmeleri demekti. Böyle cihan çapında cephe ve istikamet değiştirmek Türk ulusu için çok hayırlı bir iş olmuştur. Çünkü Avrupa'ya Yazının devamı...
40,00 TL
%
30
İndirimli
28,00 TL Kazancınız: 12,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 394325
 

Ürün Özellikleri

Türklerin İslamlığı kabul etmeleri Uzak Doğu uygarlığından ayrılarak Orta Doğu uygarlığına girmeleri demekti. Böyle cihan çapında cephe ve istikamet değiştirmek Türk ulusu için çok hayırlı bir iş olmuştur. Çünkü Avrupa'ya giden Türkler orada birtakım devletler kurdular, fakat bir süre sonra benliklerini kaybettiler, eriyip gittiler. Halbuki orta yolu dediğimiz Horasan ve İran üzerinden İslam dünyasına gelen Türkler hiçbir surette milli benliklerini kaybetmediler. Tersine çok vatansever bir millet olarak Türk ulusunu bugüne değin yaşatmasını bildiler.
X. yy.da toptan İslamlığı kabul eden Türkler, İslam kültür çalışmalarına XI. yy.ın ikinci yarısından itibaren katıldılar. Böylece İslam kültür ve uygarlığı Arap, Türk ve İran ulusları çalışmalarının ortak eseri olarak gelişmeye başladı. Hatta Türkler XV.XVII. yy.lar arasında bu uygarlığın lideri oldular. Araplar'ı veİranlılar'ı geride bıraktılar. Aynı zamanda Müslümanlığı doğuda Hindistan'a, batıda da Anadolu'dan Avrupa'ya kadar yaymak şerefi de Türklere aittir.
İlk kurulan Müslüman Türk devletleri Tolunlular, İhşitler, Karahanlılar, Gazneliler, Eyyubiler, Türk Memlukleri ve Büyük Selçuklulardır. Bunları Anadolu Selçukluları, Anadolu Beylikleri, Osmanlılar ve Memlûkler kovalayacaklardır.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

17x2,2

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Tarih

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
28,00   
28,00   
×
Kapat