İletişim Bilimi İnsan İlişkilerinin Anatomisi %17 indirimli Orhan Gökç

İletişim Bilimi İnsan İlişkilerinin Anatomisi

ISBN
9789756325605
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
165
İletişim, herkesin bildiği ancak çok az kişinin doyurucu biçimde tanımlayabildiği bir olgudur. İletişim denince hemen, insanların karşılıklı değiş-tokuş ettikleri sözler, televizyon, gazete-dergi, yazı, resim, karikatür, fotoğraf, Yazının devamı...
11,00 TL
%
20
İndirimli
8,80 TL Kazancınız: 2,20TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 443555
 

Ürün Özellikleri

İletişim, herkesin bildiği ancak çok az kişinin doyurucu biçimde tanımlayabildiği bir olgudur.
İletişim denince hemen, insanların karşılıklı değiş-tokuş ettikleri sözler, televizyon, gazete-dergi, yazı, resim, karikatür, fotoğraf, giyim-kuşam, saç stili, moda ve benzerleri aklımıza gelir. Bunun çok basit bir şey olduğunu düşünürüz. Oysa iletişim, hiç de öyle genelde inanıldığı gibi basit bir oldu değildir.
Düşünürler arasında iletişimin, insan yaşamının ve toplumsal/kültürel düzenin olmazsa olmaz bir unsuru olduğu konusunda bir uzlaşı vardır. Ancak bu uzlaşı, “İletişim nedir“ sorusuna yönelik herkesi tatmin edebilecek bir tanım bulma çabasında ne yazık ki yerini anlaşmazlığa bırakır. Bu anlaşmazlık, iletişimin ne olduğu konusunda birbirleriyle çatışan, kesişen, birbirlerini dışlayan, tanımayan ya da tamamlayan yüzlerce tanım girişiminde hemen kendini gösterir. Gündelik dile yerleşmiş ve moda haline gelmiş bir kavramın tanımı üzerinde henüz bir uzlaşı sağlanamamış olmasında, iletişimin olgusunun, iletişim teknolojilerindeki çarpıcı gelişmelere paralel olarak önem ve itibar kazanması sonucu, genellikle kitle iletişimi olarak algılanmasının da önemli bir payı olduğu söylenebilir. Oysa iletişim, gündelik yaşamda insan ile insanın karşılaştığı, sözlü ya da sözsüz olarak ilişki kurduğu her yerde ve her durumda vardır. Öyle ki, konuşmadan da anlaşır ve iletişim kurarız.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik İletişim Bilimleri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,80   
8,80   
×
Kapat