İktisatta Yöntem Tartışmaları

ISBN
9789757726555
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
250
Metodoloji ıronik bir bilgi dalıdır. Her şey yolundayken bilim adamlarının biraz küçümser gözle süzdükleri metodoloji, sorgulama veya meşrulaştırmaya ihtiyaç duyulduğu zamanlarda ötıem kazanmaya başlamaktadır. Çağdaş sosyal bilim Yazının devamı...
15,00 TL
%
30
İndirimli
10,50 TL Kazancınız: 4,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 459185
 

Ürün Özellikleri

Metodoloji ıronik bir bilgi dalıdır. Her şey yolundayken bilim adamlarının biraz küçümser gözle süzdükleri metodoloji, sorgulama veya meşrulaştırmaya ihtiyaç duyulduğu zamanlarda ötıem kazanmaya başlamaktadır. Çağdaş sosyal bilim literatüründe neredeyse her bağımsız bilim dalına izafeten bir metodolojik alan gelişmekte, metodoloji tartışmaları her geçen gün çeşitlenmekte ve renklenmektedir. Özellikle değişik bilim dallarının modem-postmodem ayırım çerçevesinde yeniden kurulma durumunda, karşı karşıya oldukları sorunları aşma düzeyinde metodolojik tartışma ve girişimler daha önemli hale gelmektedir. Bu çok renkli sosyal bilim metodolojisi literatüründe, iktisat bilimi eksenli yöntem tartışmalannın konumu, genel bilim ve metodoloji tartışmalarında fiziğinkine benzemektedir.
Bu bağlamda elinizdeki kitabın hazırlanış amaçlarından biri, bilimlerin kesin evrensel dili olarak kabul edilen matematiği ustaca ve yoğun bir biçimde kullanması, önermelerini modelleyebilmesi, pedagojik kolaylıklar sağlayan şekilleri ve estetik grafikleriyle fizikalist bilim modeline en yakın sosyal bilim dalı olduğu çok fazla tartışma götürmeyen iktisat bilimi özelinde gerçekleştirilen yöntem tartışmalarının oldukça stratejik bir önemi olduğunu göstermektir. Burada yeralan telif ve tercüme makaleler, bir yandan genlede farkh bir bilim dalı olarak metodolojinin, özelde de iktisat metodolojsinin bu konumunu belirginleştirmeye çalışmakta, öte yandan da yöntem tartışmalarının varabileceği uç noktalara işaret etmektedir. Bu makalelerin bir araya getirilmesinin diğer bir gerekçesi ise, metodoloji konusundaki yerleşik yaklaşımlara karşı nasıl eleştirel bir yaklaşımın geliştirilebileceğini göstererek, bilim, yöntem ve iktisat sacayağı üzerine oturtulacak tartışmalara verimli ve alternatif düşünce biçimlerine imkan sağlayabilecek bir zeminin oluşturulmasına az da olsa bir katkıda bulunacakları umududur.
Bu çerçevede, metodoloji literatüründe önemli ayırımlardan biri olan pozitif-normatif ayrımının sosya

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
10,50   
10,50   
×
Kapat