İkinci Yeni Şiirinin Felsefi Kaynakları Adem Polat

İkinci Yeni Şiirinin Felsefi Kaynakları

ISBN
9786059408585
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
352
“İkinci Yeni anlam itibariyle kapalı bir şiirdir.” Peki ama neden bu kadar anlaşılmaz görülür Anlam itibariyle kapalı olduğu kanısı, söz konusu şiir söylemini açıklamaya yönelik yeterli bir bilimsel etiket midir Şair ve şiir metni Yazının devamı...
30,00 TL
%
17
İndirimli
24,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 665879
 

Ürün Özellikleri

“İkinci Yeni anlam itibariyle kapalı bir şiirdir.” Peki ama neden bu kadar anlaşılmaz görülür Anlam itibariyle kapalı olduğu kanısı, söz konusu şiir söylemini açıklamaya yönelik yeterli bir bilimsel etiket midir Şair ve şiir metni arasındaki ilişkide, onu bu kadar anlaşılmaz yapan kullandığı dil midir, yoksa çağın sundukları mıdır Oysaki İsmail Habib yıllar önce Edebî Yeniliğimiz'de şunu söylemişti:

‘Edebiyat kat'iyyen yalnız edip olacaklar için değildir. Edebiyatta iki unsur var. Birisi edebiyatı yaratmak, diğeri anlamak. Yaratmak edibe mevhibe, fakat edebiyatı anlamak, bu herkese bir borçtur.' İşte sözün insanla başladığını varsayarsak; insanla biteceği de söylenebilir. O halde İkinci Yeni'de insan gerçeği varsa; ‘anlam' noktasında bir beklentimiz de olacaktır. Onu bulamadığımızda belki sözlüğe ihbar etmeyeceğiz ama ontolojik bir problem olarak ihtar edeceğiz.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Deneme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,90   
24,90   
×
Kapat