İfade Özgürlüğünün On Yılı

ISBN
9789750148460
Yazar
Yayıncı
"Bir ülkede demokrasinin sağlıklı biçimde işleyebilmesiinin ön koşullarından birisi özgür medya ise, gazetecilerin etik ilkelere uygun davranabilmelerinin önkoşulu da medya sektöründe tekelleşmeyi önlemek, gazetecilerin sosyal güvenceye Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 426592
 

Ürün Özellikleri

"Bir ülkede demokrasinin sağlıklı biçimde işleyebilmesiinin ön koşullarından birisi özgür medya ise, gazetecilerin etik ilkelere uygun davranabilmelerinin önkoşulu da medya sektöründe tekelleşmeyi önlemek, gazetecilerin sosyal güvenceye kavuşmalarını sağlamak ve medya organlarının patronun borazanı olmasını engelleyecek bir mekanizma olan editoryal özerkliği tesis etmektir."
-Doç.Dr. Süleyman İrvan-

"Gazeteci üç makama karşı vicdani olarak sorumludur. Bu çok önemli bir üçleme. Gazeteci ilk olarak 'gerçeğe' karşı vicdani bir sorumluluk duymak zorunda. Yani; 'gerçek' neyse onu aktarmakla yükümlüyüz. İkinci olarak, okura/izleyiciye/dinleyiciye karşı sorumluyuz. üçüncüsü, muhabir olarak editöre karşı sorumluyuz, Ancak gazeteciler olarak bu üç 'makama' duymamız gereken vicdani sorumluluk nadir olarak birbirini tutar."
-Ragıp Duran-

"Kendi meslekleri ve haklarıyla çıkarlarını koruma bakımından, en aciz iş kolu ne yazık ki, gazetecilik işkoludur. Bunu söylemek kolay belki ama, 'gazeteci gibi gazeteci' olmak, yani, kendi hakkınızı da savunmak, bu konuda yeni mücadele yöntemleri geliştirmek gerekli."
-Fikret İlkiz-

Boyutlar

12x19

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Roman

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat