İdeolojik Devlet Krizi

ISBN
9789758257546
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
125
“Eğer bir toplum hızla sanayileşiyor ve dünya ile bütünleşiyorsa, toplumun üst düzey örgütlenmesi olan devlet, bu devlet üzerine titrediği ideolojik değerler, ideolojik amaçlara hizet eden siyasi kurumlar ve bürokrasi değişimin Yazının devamı...
6,00 TL
%
17
İndirimli
4,98 TL Kazancınız: 1,02TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 570021
 

Ürün Özellikleri

“Eğer bir toplum hızla sanayileşiyor ve dünya ile bütünleşiyorsa, toplumun üst düzey örgütlenmesi olan devlet, bu devlet üzerine titrediği ideolojik değerler, ideolojik amaçlara hizet eden siyasi kurumlar ve bürokrasi değişimin dışında kalamaz. Değişimin engellenmesi iin sivil topluma yönelen baskı ve zorlamalar, demokrasiyi ertelemeden öte bir işe yaramaz.
Seçimle iş başına gelen hükümetin darbe tehdidiyle yıkıldığı, beş milyon seçmenin oyunu alan bir siyasi partinin kapatıldığı, muhalif ses çıkaran siyasetçi ve aydınların hapse atıldığı ve siyasetten yasaklandığı 28 Şubat krizi de böyle bir erteleme işlevi görmüştür.
Türkiye hak etmediği bir kriz yüzünden, 21. yüzyıla devletten geçinen 'siyasetçi - bürokrat - sermayedar' ittifakının baskı ve tehditleri altında giriyor. Bu yüzden devletle derin ilişkileri olan çeteler üzerine gidilemiyor, yolsuzluklara batmış siyasi liderler koltuğundan sökülüp atılamıyor.“
Bu görüşlerin detaylarını baskıcı sistemin kurbanlarından Doç.Dr.Şükrü Karatepe'nin kaleminden okuma şansınız olacaktır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Yönetim

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,98   
4,98   
×
Kapat