İbrahimi Dinlerin Diyaloğu

ISBN
9789753520430
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
152
“Orta çağ başlarında Şam, Bağdat ve Kurtuba'nın hilafet mahkemeleri, Yahudi, Hristiyan ve Müslüman sayısız karşılaşmalarına tanık oldu; bu karşılaşmalar esnasında her üç dinin bilgili mensupları mezkür üç inancı Yazının devamı...
10,00 TL
%
30
İndirimli
7,00 TL Kazancınız: 3,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 567201
 

Ürün Özellikleri

“Orta çağ başlarında Şam, Bağdat ve Kurtuba'nın hilafet mahkemeleri, Yahudi, Hristiyan ve Müslüman sayısız karşılaşmalarına tanık oldu; bu karşılaşmalar esnasında her üç dinin bilgili mensupları mezkür üç inancı tartıştılar. Bu görüşmeler, bize büyük bir miras bırakmış olan karşılaştırmalı dinler disiplini (İlmü'l - Milel ve'n - Nihal) doğurdu.
O günlerden bu yana böylesi karşılaşmalar gerçekleşmemiş, söz konusu disiplin, içinde bulunduğumuz yüzyıla kadar rafa kaldırılmıştır. Bu konudaki ilk girişim MYHK (Müslüman - Yahudi - Hristiyan Konferansı) oldu. Fakat o da varlığının devamı için gereken halk desteğini sağlayamadı. En son faaliyeti ADA İslami araştırmalar grubu tarafından düzenlenen “İbrahimi Dinlerin Trialoğu“nu desteklemek oldu. Bu konferanslar önceden tespit edilmiş olan şu üç konudaydı: “Diğer Dinler“, “Sosyal örgütlenme Biçimi Olarak Ulus - Devlet“ ve “Adalet ve Barış İçin Uluslarüstü Faktör Olarak İnanç Toplumu“.
Elinizdeki kitap bu konferansların yazarları tarafından gözden geçirilmiş metinlerden oluşmaktadır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Dinler Musevilik

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,00   
7,00   
×
Kapat